Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 11:21 2 443 0

600 трупа в масов гроб в Мексико

  • мексико-
  • масов гроб-
  • изчезнали-
  • тела-
  • трупове

Останките са намерени от група активисти

600 трупа в масов гроб в Мексико - 1
Снимки АП/БТА

Таен масов гроб, с повече от 600 тела, бе намерен в Мексико. Човешките останки са били открити в област Коауила, съобщиха местните медии в неделя.

Кости, зъби, парчета от дрехи и обувки са открити в заградено място с площ от 16 хектара, в Сан Педро, на запад от Коауила.

Група граждански активисти, които издирвали своите изчезнали близки, са се натъкнали на ужасяващата сцена, съобщава мексиканският телевизионен канал Uno. Телата са били предадени на местните власти за идентифициране.

Област Коауила е разтърсена от войната между местните престъпни групи, които се борят да получат контрол над регионален трафик на наркотици.

Според официални данни, от април миналата година над 3500 части от човешки тела са били открити в землището на ранчото, където сега е разкрит масовият гроб.

Близо 1800 души са изчезнали в района. За последните 5 години властите са открили над 455 тела, заровени в масови гробове.

600 трупа в масов гроб в Мексико


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: