Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 22:00 1 393 5

Меркел на обиколка в Африка

  • африка-
  • ангела меркел-
  • обиколка

Канцлерът ще търси лек срещу икономическите причини за миграцията

Меркел на обиколка в Африка - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел обеща подкрепа за стабилизирането и развитието на Мали, предаде ДПА. Бамако е първата спирка от тридневната обиколка на Меркел в Африка.

Федералният канцлер идва на Черния континент, за да търси по-добри условия за частни инвестиции. Крайната цел е да бъдат неутрализирани икономическите причини за миграцията на север. 

Меркел беше посрещната с почести на аерогарата в Бамако. Там тя се срещна с германски войници, които участват в мироопазващата мисия на ООН в страната. 

„ООН обмисля коя страна може да замени хеликоптерите, които Холандия планира да изтегли за поправки“, заяви Меркел. 

Тя е първият германския канцлер, който посещава Мали. Повече от 550 германски миротворци участват в опитите за стабилизиране на северните райони на африканската страна. Те попаднаха под контрола на ислямисти през 2012 година. Година по-късно те бяха изтласкани в началото на 2013 от френски бойни части, но в района все още действат въоръжени групи. 

Утре канцлерът ще пътува до Нигер – поредната държава, определяна като ключова при транзита на мигранти към Стария континент. Последната й спирка на Черния континент е Етиопия, в която по-рано днес беше обявено извънредно положение. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Килъри Клинтън

    0 0 Отговор
    Пратила съм я да събира нови германци.
  • 3 Gzila

    0 0 Отговор
    Tq iska da razbira s tezi za emigranskite kontroli toest gulposti
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Поне да си беше сложила едни очила, че тя хайвана, к'вато е късогледа, не знам как си въобразява че ще го намери тоя "лек"!

    Другия вариант е да чака "лека" сам да и потропа на вратата, донесен от група емигриращи африкански научни работници ;)
  • 5 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Немците правят първа копка на сапунена фабрика!