11 Октомври, 2016 02:20 1 463 1

Маймуните предусещат грешните действия на хората

  • маймуните-
  • предусещат-
  • грешните-
  • действия-
  • хората

Учените ще проведат експерименти, с които да изследват и маймунското въображение

Маймуните предусещат грешните действия на хората - 1

Човекоподобните маймуни били способни да предусещат действията на хората, в това число и грешните. До този извод стигнали японски учени от университета Киото. Биолозите експериментално доказали, че приматите в определени случаи очакват от човека неправилни действия, пише списание Science.

Не е сигурно колко учените са се забавлявали, но показали на шимпанзе, бонобото (човекоподобна маймуна, подобна на шимпанзето, но по-дребна от него) и орангутан видео с хумористични сцени, в които участват двама души.

Оказва се, че маймуните усещат къде в следващата секунда ще се случат действията и обръщали вниманието си към съответната точка на екрана. Учените ще проведат експерименти, с които да изследват и маймунското въображение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 0 Отговор
    Да назначат една такава маймуна за съветник на Бойко Борисов, да го предвазна от грешни действия, че много му станаха.