10 Октомври, 2016 20:18 1 860 7

Оланд може да отмени срещата си с Путин

  • франсоа оланд-
  • владимир путин-
  • среща-
  • париж-
  • сирия-
  • алепо

Причина са руските въздушни удари в Алепо

Оланд може да отмени срещата си с Путин - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Франсоа Оланд може да отмени срещата си с руския държавен глава Владимир Путин, съобщи France 24.

Руският лидер ще посети френската столица на 19 октомври, за да открие нов православен храм близо до Айфеловата кула в града. Оланд обаче може да откаже да се види с него заради руските военни действия в Сирия.

Кремъл блокира възможността на Съвета за сигурността на ООН да сложи край на бомбардировките в Алепо, посочиха от френското правителство, поради което по всяка причина Оланд ще откаже срещата.

Държавният глава определи като „неприемливи“ действията на руските военновъздушни сили в страната и заяви, че са били извършени военни престъпления.

Пред канал TMC Франсоа Оланд заяви: „Питам се дали има смисъл от тази среща. Необходима ли е? Можем ли да направим така, че той да спре това, което прави със сирийския режим?“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Владимир Путин не си е променил плановете и няма да отменя своята визита.

Френският министър-председател Жан-Марк Еро заяви, че Русия е извършила военни престъпления в Сирия, но подчерта, че страната остава „партньор“ на Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Необходима ли е

    0 0 Отговор
    Като домакин такъв отказ е пренебрежение и обида към Путин - нека го обиждат! Французите, германците и поляците имат вековна ненавист към Русия и няма как да е иначе...

    Коментиран от #3

  • 2 123

    0 0 Отговор
    Че кой е Оланд за да отменя среща с Путин, просто няма насрочена такава.Оланд трябва да се моли за такава среща.
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Необходима ли е":

    Дали ще може да си го позволи обаче? Едва ли.
  • 4 кон

    0 0 Отговор
    Абе колеги , отменя се нещо , което не е насрочено ! Путин не е казал че ще се среща с Оланд , Оланд обаче отменя . Тъпа френ ска свирка! Кой те брой за нещо след като цял свят видя как сер вилничиш на Макак Обама за Мистралите ? Путин тези работи не ги забравя!Както прецака нашия пъпеш и Меркел , за КриСта лин@а, така ще те врътне и теб!!!
  • 5 boko

    0 0 Отговор
    Путин не прощава на подлизурковците които да са
    Оланд да му се моли като Ердоган защото той е на ред
  • 6 френски галфон

    0 0 Отговор
    Тоя смешен тъпак да вземе да се скрие някъде, и без това никой не го брои за нищо, освен да бъде подлога на големите.
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    Айде пак Путин виновен. Оланд и Ердоган ни лук яли ни лук мирисалси.Пък за Иву Минджев да не говорим.
Новини по държави: