11 Октомври, 2016 12:53 1 251 5

Популярността на Меркел се срива

  • меркел-
  • рейтинг-
  • германия

За първи път одобрението за консерваторите на канцлера падна под 30 процента

Популярността на Меркел се срива - 1
Снимка: БТА/АР

Одобрението за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел продължава да спада. За първи път в историята популярността към партията на лидера на Берлин е под 30 процента. Това сочат данните от социологическо проучване на агенция ИНСА за таблоида „Билд“, цитирани от ДПА.

Социолозите установяват, че подкрепата за Християндемократическия съюз на канцлера се е стопила с още половин процент и вече е 29,5 на сто.

Коалационните партньори на канцлера – Социалдемократите, се радват на 22% одобрение на германиците. Това е повишение за тях с един пункт.

Непроменен остава рейтингът на набиращата сила антиимигрантска партия „Алтернатива за Германия“ - 15 процента.

Данните от изследването са още един предупредителен знак за Ангела Меркел само 11 месеца преди следващите парламентарните избори. Популярността на канцлера се срина след обявената от нея политика на отворени врати за мигрантите. Въпреки нарастващата критика към действията на Меркел в Германия и Европа, тя най-вероятно ще се кандидатира за четвърти мандат догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Популярността се срива, но доверието расте....... дообре!
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Е,не се знае дали ще кандидатира.
  • 3 Реално

    0 0 Отговор
    Десо..Стояне-.....айде да кажеш че Бьлгарите ненавиждат Меркел щото са русоф-може би ще хване декиш...ама сега трябва да обвиниш и германците в русофилство..хааххххааахаха.Ей не можа да разбереш че тези които критикуват Е.С и САЩ за безумната им и арогантна политика не трябва задьлжително да са русофили-схввввващаш ли ...????
  • 4 тролеите на Сорос къде са

    0 0 Отговор
    стоянеееее къде си бре-скачай да защитаваш умиращите евро-атлантически ценности...айде като Матросов на евро-атлантическата амбразура...хаахххххххххххххааааааааххааа
  • 5 Тито

    0 0 Отговор
    Преди година сьм казал-Меркел е политически труп-гаранция.Повечето време прекарвам в Германия и виждам как се отнасят немците кьм Меркел а и кьм малоумниците от Брюксел.Проклинат Меркел и Е.С. на всяка крачка.
Новини по държави: