Тема: Украйна

11 Октомври, 2016 14:59 1 514 0

Меркел свиква Нормандската четворка

  • ангела меркел-
  • среща-
  • нормандска четворка

Готви се среща в Берлин

Следващата кризисна среща за Украйна ще бъде в Берлин. Канцлерът Ангела Меркел е поканила на работна вечеря 19 октомври всички от т.нар. „Нормандски формат“, е заявил по радио Europe1 Александър Орлов, руски посланик във Франция.

В този формат са Германия, Русия, Франция и Украйна.

Още новини от Украйна

Очакваше се руският президент Владимир Путин да посети Франция на 19-ти октомври. От Кремъл обаче съобщиха за отмяна на визитата.

Има информации, че украинският президент Петро Порошенко не е дал съгласие за срещата. Той настоява за завършване на пътната карта по преговорите с Русия.

В Нормандския формат участват Украйна, Русия, Германия и Франция. В него се договарят въпроси за мирното разрешаване на кризата в Украйна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: