11 Октомври, 2016 21:02 2 132 13

Ердоган: Няма да приемам заповеди от Ирак

  • реджеп ердоган-
  • ирак-
  • турция

Турция отказва да изтегли армията си от Ирак

„Иракският премиер трябва да си знае границите.“ Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Вашингтон Пост“.

През миналата седмица премиерът на Ирак Хайдер ал Абади заяви, че ако Турция не оттегли войските си от територията на неговата страна, може да се стигне до регионална война.

Ердоган заяви, че турските военни няма да се оттеглят от базата край Мосул. В момента Ирак се готви да предприеме офанзива за възвръщането на контрола на града от силите на Ислямска държава.

„Иракският премиер не е на моето ниво. Той не ми е събеседник. Писъците от Ирак не са от значение за нас. Ние ще вървим по свой път. Няма как да приемаме заповеди от вас“, заяви Ердоган.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Ердоган,да не би и той да е поканен от Ирак,че се опъва да напусне чуждата страна?Трябва много да внимава,че Америка има там
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Във Ирак има около 4.600 военни които помагат на страната да възвърне Мосул.Ердоган да внимава,щом от правителството така искат,да си вземе войските и обратно.
  • 3 Някой

    0 0 Отговор
    Ердоган кюрдите ще го оправят а ние трябева да стягаме границата защото следващата война ще е в Турция.
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    Границата ни със Терция трябва да се пази добре.Ако стане гражданска война във Турция,от там ще дойдат и турци при нас,а трябва и да се има в предвид как ще реагират и турците,които от години живеят във България.
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    То Половината на Ирак са завладени от Ислямска държава с 100 Тойоти с картечници а се правят на голяма сила.Турция иска да си вземе Мосул,то си беше турско..Не мога да разбера коментаторите защо подкрепят Ирак по добре комшиите,щото 500 години ни беше добре все пак

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасане,ти да де си пил газ.Мосул бил турски и Ердоган искал да си го вземе обратно. То и Истанбул е гръцкият Константинопол,гърците и те ли да си го искат,заедно с Византийската Империя. И нека ние сами да си преценим дали сме били добре 500г. От европейска държава с наченки на ренесанс ,ни върнахте в дивият азиатски феодализъм. Погледни тази територия и кажи ,какво сте оставили след вас ,като паметници на културата, само джамии и някой друг мост. Отиди в Чехия,Унгария и те бяха под владичеството на Австрия. Какви замъци дворци ,архитектура ,университети, цивилизация с една дума. А тука всички бяха рая,селектирана с огън и меч ,а не с просвещение. Въпреки това , никой не ни кара да се обичаме,но трябва да се уважаваме като комшии, ако не забравят ,че все пак тук все още е България, въпреки продажните ни управници.
  • 7 БГ Мюсюлманин

    0 0 Отговор
    Какво говорите за запада Европа какво, когато ние мюсюлманите имахме Кордоба и други места по Европа и най вече Багдад, вие имах замъци мрачни като смъртна, така че хайде да не говорим кои какво е дал на човечеството
  • 8 ТОПОЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Много внимавай с изказите си колко ни е било добре 500 години под турско робство.
  • 9 некойси

    0 0 Отговор
    Превъртял е и ще вкара Турция във война.
  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Еййй, я марш в анадола да ти е по-добре от колкото тука!
  • 11 naya

    0 0 Отговор
    Da gledame nas si tya Turciya ci mnogo dobre hodili ste v Istanbul nali vdeli ste go kakiv hubsv grad e nsli Taka , ce se cudya na samocuvstvieto vi

    Коментиран от #12

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "naya":

    Иди да разгледаш Анадола, ако и решиш да си останеш там, най-добре....
  • 13 Киро

    0 0 Отговор
    .ахти наглата гнусна чалма е тоя ердогрух!
Новини по държави: