12 Октомври, 2016 09:12 2 200 0

Погроми и ужас в Мианмар

  • мианмар-
  • погроми-
  • сблъсъци

12 загинали

12 души са загинали при сблъсъци в Мианмар, съобщи Chanel News Asia.

Това е станало при сблъсъци между военни и въоръжени нападатели в областта Ракхайн. В нея живеят основно представители на етническото малцинство рохигня, които са мюсюлмани.

Стотици мъже, въоръжени с пистолети и ножове, са атакували военните в района на Маунгдав. При нападението са били убити 4-ма войници и 1 от нападателите. Още 7 души са загинали при боеве селото Таунг Паинг Няр.

Мястото на инцидента се намира в близост до границата с Бангладеш. В неделя загинаха 9-ма души при сблъсъци край границата.

През последните години сблъсъците между мюсюлмани и будисти в страната ас все по-често срещани. Представителите на рохигня са обект на преследване. Хиляди са станали жертва на етнически спорове. В момента се засилват мерките за сигурност.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА