Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 18:48 1 423 4

Сръбският патриарх: Косово е нашият Ерусалим

  • ириней сръбски-
  • косово-
  • ерусалим-
  • сърбия-
  • разделение

Косово не е само география, заяви Ириней Сръбски

Сръбският патриарх: Косово е нашият Ерусалим - 1
Снимка: Wikipedia

Сръбският патриарх Ириней Сръбски заяви, че ситуацията в Косово и Метохия представлява несправедливост, от която страна един малък народ.

Пред TV Pink патриархът заяви, че това е една несправедливост към великата история и култура, но добави, че никога няма да позволи Косово да бъде изгубено.

„Косово не е само география, Косово е нашият Ерусалим“, заяви Ириней Сръбски.

Според него политиците са причина за разделението, а църквата прави всичко възможно за мирното съжителство между народите.

Ириней Сръбски е предстоятел на Сръбската православна църква. Пълната му титла е Негово светейшество архиепископ Печки, митрополит Белградско-карловски, патриарх Сръбски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    А познайте какво ще се случи в Косово, когато догодина руснаците напляскат САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Първо - рашка не може да напляска САЩ.

    Второ - нищо няма да се случи в Косово, там сега щъкат чалмите, сърби няма, а вината затова си е на сърбите, да не се правят. Ако не знаеш историята, помоли се и може и да благоволя да ти обясня!
  • 3 напляскана рашка

    0 0 Отговор
    Когато сърбите разпалиха войната в бивша Югославия,когато нападнаха словенците,хърватите,босненците и разрушиха стотици градове и села ,включително и прекрасния Дубровник и Вуковор,Мостар ,къде беше патриарха.Хърватите и словенците произвеждаха 70 процента от БВП на Югославия,а сърбите само щракаха с пръсти и викаха Живели.Сега е видно къде са те и къде са мързеливите сърби.Национализмът не храни,а ако продължат да се заиграват с тия аборигени от Русия нищо добро не ги чака.
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Мдаа, прав е сръбинът за балканския Ерусалим. В Косово е било пълно едно време с евреи... и с български църкви.