13 Октомври, 2016 09:13 1 534 11

Американски разрушител обстрелва Йемен

  • сащ-
  • разрушител-
  • йемен

Ударени са били радарни обекти

Американски военни са обстрелвали радарни обекти в Йемен, съобщи Би Би Си.

Атаката е отговор на нападението от началото на седмицата, в което американският разрушител USS Mason бе обстрелван с ракети. При американската атака са били унищожени три радарни обекти, свързани с обстрела. Те се намират на територията, контролирана от бунтовниците – хуси.

От Пентагона заявиха, че ударите са били одобрени от американския президент Барак Обама. Нападението е извършено с крилати ракети „Томахоук“., изстреляни от разрушителя USS Nitze.

Американски представители заявиха, че ударите са извършени за защита на американските кораби в региона. Няма информации за пострадали в следствие на атаките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 справедлив

    0 0 Отговор
    Естествено че няма пострадали.
    Само 14 граждани на Йемен...НО.....Те са умряли щастливо---от демократичните американски бомби..--за тях е било чест!!!!!
  • 2 антибананаджия

    0 0 Отговор
    Лицемерни к...лета. По въпроса няма две мнения.
  • 3 аман от тролове

    0 0 Отговор
    много добре са направили моряците, те ония ислямски маймуни от друго не разбират. даже много меко са ги ударили, трябваше по-убедително да размажат чалмите. много ясно, че като стрелят по тях, ще отговорят! вие тука какво искате, да викат по високоговорител към брега "моля ви, не ни обстрелвайте, много сте лоши..."???
  • 4 Различен

    0 0 Отговор
    Нищо лично, но какво майка си търсят тези кораби там?
    Или пак изнасяме демокрация? На времето изнасяхме социализъм и комунизъм, но полза нямаше, сега е модерно да се изнася демокрация!
    А истината е една. Някой народи не са достигнали необходимата степен на развитие и си седят още в 10 век. Ами оставете ги! Те си заслужават диктаторите, иначе няма как да бъдат управлявани. Обградете ги с огради и минни полета и да правят каквото си искат.
    Но няКОЙ имат интереси там. Трябва да се крадне и от там, щото икономиките позакъсаха, а с печатането на пари нещо не се получава! Спират вече да вярват в хартийки без покритие! Защо ли?

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Различен":

    Виж кво грацки...Колкото и да се правиш на "различен",си оставаш ОБИКНОВЕН РУСОФИЛ,така че не се хаби напразно!Верно че е естествено е да питаш риторично какво правят янките там и да не обелваш и дума каво прави Русия в Сирия,какво правеше в Афганистан,в Чечения на времето ако щеш и какви взривове по тая причина имаше в московското метро и театъра,какво правят руски самолети покрай Англия,скандинавските държави,колко пъти нарушиха българското въздушно пространство,къде плуват техни подводници,но...СТАВАТЕ ДОСАДНИ БЕ!А тая глупост за безконтролно печатане на "хартийките" пък е върха на сладоледа.Ами попитай всеки първокурсник в Икономически техникум и той ще ти обясни,че НЕ МОЖЕ ДА ПЕЧАТАШ ПАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ И ДА ТИ СЕ ВДИГА ФИКСИНГА НА ВАЛУТАТА/и двамата говорим точно за долара/!Е няма лошо че тва русофилите сте подчертано прости,проблема е че ТУК СТЕ СКУПЧЕНИ:)И съм ви предупреждавал- не правете тъй,че ше се издушите от миризмата на чорапите си бе?!!...Ма кой да слуша:)

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    къде са тия дето раздаваха памперси преди два дни?нали щеше американците да се о.ерат от страх ,а?сега олеле маико колко са лоши и жестоки!

    Коментиран от #8

  • 8 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Чета всички постове в темата и никъде не прочетох за памперси, о.иране, страх и т.н. Ти какво, сам си правиш ситуации и си им отговаряш?Това състояние си има определено медицинско наименование!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Извини го, Стоенчо, той нали беше в Украйна да празнува разни либерализации и явно е прекалил, та затова така суен-буен се хвърля - просто е искал да каже че търси безплатни памперси за себе си!
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    http://fakti.bg/world/205542-obstrelvaha-s-raketi-amerikanski-razrushitel
    както писах по-долу от преди два дни ,когато обстрелваха разрушителя единия раздаващ памперси вероятно си ти ,но за три дни е трудно да помниш кво си спамил! заедно с половия са останалите памперсопредлагатели.сега олеле маико ,а!така е и в живота нали?

    Коментиран от #11

  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ами лъжлив трол си и тоя твой пост ще ти го навирам винаги като доказателство за твърдението ми, щото в онази тема никой не споменава думата „памперси”!