13 Октомври, 2016 10:29 2 321 11

Садам Хюсеин имал стая за мъчения в Ню Йорк

  • садам хюсеин-
  • ирак-
  • ню йорк

Скандални разкрития за посолството на Ирак в САЩ

Посолството на Ирак в Ню Йорк, което се намира в близост до Сентрал Парк, крие мрачна тайна, пише „Ню Йорк Пост“.

Мазето на сградата е било използвано за затвор и оборудвано с уреди за мъчения по времето на режима на Садам Хюсеин.

Когато поел властта в Ирак през 1979 г., Хюсеин заповядал да оборудват стая за мъчения в сградата в Ню Йорк. Това заявяват иракски официални лица, които запазват анонимност. Посолството се намира точно срещу дома на милиардера Майкъл Блумбърг.

Местни иракчани често са били затваряне в килията за по 15 дни. Така те са били принуждавани да издават свои близки и роднини, които в последствие са били връщани в Ирак.

„Това беше тъмна стая. Вратите бяха подсилени по начин, по който те не можеха да бъдат разбити. Няма как да чуете как някой крещи там“, заявява един от информаторите.

Стаята е била подобна на камерите за задържане в иракските посолства по целия свят. Според официалните лица в Източна Европа и Саудитска Арабия са открити доказателства за мъченията и задържанията.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАК НАГЛАСЕНА РАБОТА

    0 0 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙ СЛЕД 20 Г.ТВА ЛИ УСПЯХА ДА ИЗСМУЧАТ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ СЛЕД КАТО НЕ НАМЕРИХА НИЩО СРЕЩУ НЕГО.

    Коментиран от #3

  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Сега и за Сирийския президент трябва да изкопат нещо в САЩ.

    Коментиран от #5

  • 3 гей натовец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПАК НАГЛАСЕНА РАБОТА":

    Ами ,след като намериха епруветка пълна с прах за пране,което между другото струваше на всички малоумни членове на НАТО няколкостотин милиарда, краварите трябва да поддържат по някакъв начин идиотските си твърдения!
  • 4 Абе празни кратуни са

    0 0 Отговор
    Хаахахааа това американците са уникални идиоти-щом си мислят че ще им повярваме на такива абсурдни кретении...За десет години сега ли успяха да я намерят...абе цирка е тотален...
  • 5 ще ще

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Сигурно са му скрили шапка и на него.
  • 6 Ники

    0 0 Отговор
    Ама тия кравари сега искат да искарат Саддам някакъв диктатор задето нахлу 90та с танковете в кувейт и трябваше 91ва да го пляска западната коалиция. Даже Саддам си изпусна нервите изричайки: "Ние призоваваме всички араби и всички вярващи бойци да се присъединят към джихада" предизвиквайки 2003 г. Пустинна-та буря.
  • 7 Марио

    0 0 Отговор
    Дрън дрън, та пляс. Ако такова нещо действително е имало, то е щяло да бъде на всяка първа страница на всеки вестник по света. Да не говорим, че щяха да се намерят и потърпевши. американчетата пак пуснаха партенка.
    Вчера гледах в едно руско публицистично предаване видео-материал как представители на бели каски работят за джихадистите. Техни приятели, "радетели за мир" заклаха пред камерата едно десет годишно момченце. Като казвам заклаха, нямам в предвид намушкване, а отрязване на главата на детенцето с нож. Гледайте материала и пак ще говорим. Същите тези колачи бяха наречени от американчетата "умерени... и борци за свобода и мир". Те това е НАГЛОСТ. Наглост е в момента да се тиражира пострадало момиченце / от руско-сирийско бомбандиране/, което е от въпросния град Алепо, а в същото време на ясен местен език да си разговарят, че това става в съвсем друг град. Някой не си е догледал работата.

    Коментиран от #11

  • 8 Бобчо

    0 0 Отговор
    Правилния въпрос, който трябва да се зададе е как въоръжавания с руски оръжия, логистична подкрепа и иформация режим на Саддам стигна до решението да поведе свещена война срещу неверниците в лицето на западната християнска цивилизация.

    Коментиран от #9

  • 9 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бобчо":

    Бобчо,абе на въпросът ти,да ти отговоря с въпрос:Кога Садам е водил свещенна война против християнската цивилизация???? Май нещо си оплел съвсем жиците-Садам воюва с Иран-те са мюсолмани.Така наречената 10 год.война.Като САЩ подкрепят и двете враждуващи страни-защо ли??? След това Садам влиза в Кувейт-и те са мюсолмани.Това дава повод за първата намеса на САЩ срещу Ирак.А нататъка би трябвало да знаеш-ООН-американска проветка с прах за пране като доказателство.Войната "Пустинна Буря" и търсена на хим.оръжие.И над 3 милиона цивилни жертви иракчани,от които 500 000 деца--това са фактите.И досега в Ирак умират от атентати-ама иначе демокрация им донесоха американците...
  • 10 Svetulko

    0 0 Отговор
    Има ли още кой да вярва на американските манипулатори !!!! Направиха пълни безумия с нула отговорност!!!! Вместо да си говорим глупости всеки ден трябва да им пращаме бежанци които те създадоха!!! И всеки ден трябва да ни плащат за тези които са тук !!! А за мъчители май по-големи от САЩ. Май няма !!!
  • 11 Night Rider

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    Марио, корупцията в Америка също я има! Разбира се, че няма да го има това нещо на първата страница във всеки вестник когато си плащаш на когото трябва!
    Преди години бях на бригада там, в един хотел бе станало самоубийство/убийство така и не разбрах което точно, но НЕ СЕ РАЗЧУ никъде, освен между хората, които бяхме свързани с този комплекс. А комплекса беше следния - грък е изкупил 2/3 от едно малко село и го е направил на аква паркове с хотели, за едно лято (3 месеца) гърка си купи чисто нов авентадор, заменил ферарито от предния сезон. Та този човек беше подкупил абсолютно всеки който заема някаква административна служба в това село.