13 Октомври, 2016 16:31 1 694 2

Тръмп се извини на сърбите за бомбардировките

  • доналд тръмп-
  • бомбардировки-
  • нато-
  • сащ-
  • сърбия-
  • извинение-
  • югославия

Това беше грешка на администрацията на Бил Клинтън, заяви републиканецът

Тръмп се извини на сърбите за бомбардировките - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатът на републиканците за президент Доналд Тръмп се извини на сръбския народ за бомбардировките през 1999 година.

Американецът заяви в интервю за сръбското издание „Неделник“, че въздушните удари на НАТО срещу Сърбия са били грешка.

„Бомбардировките срещу сърбите, които са били наш съюзник и в двете световни войни, бяха голяма грешка. Сърбите са добри хора. За съжаление администрацията на Бил Клинтън направи голяма бъркотия на Балканите“, заяви Тръмп.

Бил Клинтън, съпруг на настоящата кандидатка на демократите за президентския пост Хилъри Клинтън, бе държавен глава на Щатите по време на ударите и войната в Югославия.

При офанзивата на НАТО бяха убити хиляди цивилни. Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент през месец ноември, ще засили сътрудничеството със сръбските управляващи.

Републиканецът изрази и надежда, че ще се подобри диалога и с руснаците. „Не може да стане по-зле, отколкото е сега“, заяви Тръмп пред сръбското издание.

„Юръп нюзуик“ припомня, че Сърбия не е членка на НАТО, а от нейните съседи единствено Босна и Херцеговина не е член или не е сред страните с перспективи да влязат в алианса. Поради тази причина Русия култивира по-тесни връзки със сърбите. В страната бяха извършени и съвместни военни маневри с участие на сръбски и руски войски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кокер

    1 0 Отговор
    То ние трябва да им се извиним, че дадохме небето си доброволно, за да бомбардират съседите ни! Жалки сме и като хора и като правителство!!!
  • 2 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    воина на нато югославия не изби хиляди ,а спаси хиляди.загинаха около 800 човека 200 военни и 500 цивилни .сърбите ги докарват до 2500 човека ,но не могат да се обосноват конкретно .ако нямаше нападение на нато в косово щеше да има касапница,тя всъщност бе почнала и стотици хиляди албанци бяха прогонени в македония и албания с тенденция и към българия .сърбите винаги са трепали и прочиствали завзетите от тях територии през 20 ти век изтрепаха маса българи,албанци,хървати,босняци,немци,турци.