Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 08:48 1 634 9

Туск: Може и да няма Brexit

  • доналд туск-
  • brexit-
  • ес

Според него излизането на Великобритания от ЕС ще е тежко за всички

Реалната алтернатива на тежък Brexit за Великобритания е да няма Brexit. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Би Би Си.

Той подчерта, че ЕС няма да прави компромиси, относно свободата на движението, при опитите на Великобритания да се договори за достъп до единния европейски пазар.

Британският премиер Тереза Мей вече заяви, че Лондон ще задейства Член 50 от Лисабонския договор за излизане от ЕС до месец март, следващата година.

„Бруталната истина че, че Brexit ще бъде загуба за всички нас. На масата няма да има торта за никого. Много от поддръжниците на излизането на Великобритания от ЕС си си мислят, че там могат да изядат европейската торта и тя да продължи да съществува“, заяви Туск.

Според Туск в крайна сметка Великобритания може да реши и да не напусне ЕС, „дори и повечето хора да се съмняват в подобна възможност.“.

Той призова британците отново да обмислят, дали излизането от ЕС е в техен интерес.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЪДНЯ

    0 0 Отговор
    АХАХАХАХХАХАА
  • 2 Павел

    0 0 Отговор
    ЕС не е лоша идея, дри и чудесна идея, н няки неща бъркват това. Първата причина за това е антиместнатта политика на нейни лидери, катоо Меркел и други, несъобпазени с нашите на местноотоо население интереси. Техните глобалистични интереси развалиха идеята ЕС. Поканата за милиони пришълци с чужда култура разбиха местните народни традиции и ообсляжват глобалистични вредни интереси и коорпорации. С което лидерите развалиха ЕС. Дали ще излезе или не ВеликоБритания е второстепенно. ЕС умря като идея - Меркел, Юнкер и други я разбиха. Но не разбирам защо обвиняват руснаците, след като лидерите на ЕС развалиха идеята с поведението решенията си? Не може да мачкаш местните народи нас и да искаш с радост да приемем ЕС като глобалистичност .По-добре да чакам 2 часа на границата за проверка, но да не ми щъкат африканци араби и други у дома, да правят пакости, отколкото да съм в ЕС и да ме прецакват интересите на глобалисти. А и къде да ходи човек в тоя лудник вече? Европа не е същата заради Меркел и други....ЕС умря идейно....

    Коментиран от #3

  • 3 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Павел":

    Имаййте впредвид, че не съм расист, нито някакъв нацифанатик! Прост зная, че когат смесиш различни противоположни култури започват ядовете. Не може да смесиш, хора с европеидна отворена култура, като на местното население с много хора свикнали да живеят примерн в халифати, африкански традиции и да няма различия. И те се виждат всеки ден - едните нападат жени да изнасилват, други са канибали, трети тук пък в самзащита стават нацисти, самите управлряващи на ЕС дведха до това. И не е до цвят на кожата, а до възпитание! Защот ак децата се възпитават по един съвременен еврпеиден начин - не броя идеята за "инцест и трети пол...", то хората стават свободолюбиви. Но доста хора идват с открито терористичен морал, доста с животински вандалски морал, така са научени. И става сблъсък на култури, а това смазва нас местните хора. За което са виновни глолбалистите като Меркел, не и ние, не и Россия, не и повечето хора и тук и в САЩ и къде ли не - не ни питат политиците, а си действуват....

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Павел":

    Добре че не питат такива "като тебе " , иначе отдааавна да сме я вапцали . Поне вземи си оправи правописа или най-добре направо се премести при любимите си руснаци , те и без това се топят като ланшен сняг . А акъл за икономика не се напъвай да даваш , мнооого ти е далече тая материя

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Далече казваш? Но аз съм завършил Финанси? А клавишите нещ потънаха изведнъж и затова... Извинявам се, сър! Мен никй не ме пита. Но ако ме слушаха, щяхме да сме в 22 век досега. Е живейте си като скотове слуги, на разни мафиоти, за кокалче, но не тормозете мен!

    Коментиран от #9

  • 6 Павел

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Впрочем, за не съм ходил в Россия но само веднъж съм преминавал през СССР на път за Полша с влак. парадокси нали? Впрочем също, не разбирам защо се делите на руссофили и руссофоби? Ти явно си върл руссофоб? А аз не съм. Как може да си руссофоб, след като не познаваш дори руснаците? Как може да си руссофил ако не ги познаваш? Вие сте нещо сбъркани като разбирания, човече! А аз наистина съм завършил финанси, Економикс и разбирам материята. Но никой не ме слуша, макар и да давам полезни съвети. Защото мафиоти са на власт за да лапкат и нямат интерес ние да сме добре. Само ни симулират загриженост по медии и предизборно. Ако искаха, нещата се оправят за 4-5 месеца всичко тук. но няма желание.... Няма го още от 1956 година и насам, когато продажни кадри на ДС и БКП превърнаха морала в лапкане и властолюбие. И преди хилядолетия го имаше. Но сега е традиция. Остани си със заплатката при дедо Шорош и ще си добре... А аз ще я карам на самооправия, понеже чиновниците все ми пречат да съм добре... :)
  • 7 Ник

    0 0 Отговор
    На времето бяхме в един подобен съюз, който не оцеля по същите причини, които вероятно и ЕС нама да изкара дълго.
    Преди Москва определяше правилата и в полза преди всичко за себе си и сега е същото! Германци, Англичани, Французи правят правилата за себе си, а всички останали се въртим като пумпали около тях. Те стават по- богати, а ние по- бедни - заради правилата!
    НЯМА КАК ТОЗИ СЪЮЗ ДА ПРОДЪЛЖИ В ТОЗИ МУ ВИД
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Човека много правилно си го е казал, но на теб щом много ти харесва ставащото, що не ходиш да живееш в някое от многобройните гета из европейските столици и големи градове?! Или поне си вземи квартирка около мария луиза и се радвай на живота с новите си приятели - режи квото трябва да се реже, пускай брадата, слагай чалмата и така!
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Павел":

    павка ако ти си завършил финанси значи трябва да закрият спецялността веднага в университета в които си я учил.и русия не се пише россия ,по тва си личи колко не си русофил!
Новини по държави: