Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 15:24 1 814 9

Унгария ще брани преследваните християни

  • унгария-
  • християни-
  • преследвани-
  • служба-
  • орбан

Християни са преследвани в 81 страни

Унгария ще брани преследваните християни - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарското правителство стана първото, което създаде специално звено за защита на преследваните християни в Близкия изток и Европа. Ходът е безпрецедентен, посочва Frontpage Mag.

„Днес християнството се превърна в най-преследваната религия. От петима души, убити по религиозни причини, четирима са християни“, заяви Золтан Балог, министър по човешките ресурси.

Той добави, че в 81 страни в световен мащаб християните са преследвани. 200 милиони живеят в зони, в които има дискриминация срещу тях.

Службата ще помага на християни, станали жертва на насилие. Премиерът Виктор Орбан нееднократно е заявявал, че Европейският съюз първо трябва да помогне на християните, а след това на мюсюлманите, идващи в Европа.

„Ако наистина искаме да помогнем, трябва да помогнем там, където е истинският проблем. Трябва да помогнем на християните преди на мюсюлманите“, заяви министър-председателят на Унгария.

Той е един от хардлайнерите в европейския политически елит, критикуващи действията на ЕС по отношение приема на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дддду

    1 0 Отговор
    Браво има и такива политици все още
  • 2 Бай Ганю

    1 0 Отговор
    Ще последвам примера на много германци.Продавам всичко и се местя в Унгария.
  • 3 ЕДИН

    1 0 Отговор
    За стотен път ще го кажа:


    ЕТО ТОВА Е ЧОВЕК!
  • 4 иии

    0 0 Отговор
    10% от българския бюджет сегашното правителство гласувало за представители на "най мирната религия" Вчера един такъв алах акбаровец извади очи на човек в Германия... Изроди ,които не заслужават и троха...То бива наглост ,но тяхната преминала всички граници .Ще искат тези свине, 500евро и къща ...терористи в кръвта..

    Коментиран от #5

  • 5 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "иии":

    Аз съм мюсюлмани, вие хора правите ли разлика между религия и човек тома че е ислям или християнство и и някакъв психопат викал Аллах е велик или Христос е велик не означава че самата у религия проповядва това, ако има и има в самите религии описа но насилие или то това е свързано самия човек да се защити , но ЗАЩИТА И НАПАДЕНИЕ ИМА РАЗЛИКА, тук примерно да си защитиш семейството, къщата, държавата,няма такова нещо като воина сриещо еди кой си да се ислямизират, цитат: Разграничи се истината от лъжата цитат: в религията няма насилие които иска да вярва ок които не иска ок , има фанатици интерпретиращи религията там е проблем а не самата религия която и да е............................

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Картър

    0 0 Отговор
    Слава Богу, като ни погнат ислямистите да има къде да бягаме.)))))
    Българино, ние не критикуваме мюсюлманите, а ислямистите, но е много лесно за вас да прекрачите чертата. Малко саудитски и турски парици и белята станала, особено при този глад и мизерия тук.
    Ти може би знаеш, че когато Аллах говори за война и джихат това е нещо вътре в човека, борба с личния му егоизъм и това е борба постоянна. Но един прост човек, като отвори Корана и разбира това което му е угодно, демек може да заколя иноверец и да вземе жена му за робиня, барабар с имота му, а, че това влиза в противоречие с пряката заповед НЕ УБИВАЙ, него му е безразлично.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Не се коси толкова, вярно че има и бая ограничени хора, ама все пак на нормалните им ясно че едно е да си мюсюлманин, роден и израснал в Европейска държава, друго е да си талибан от Афганистан. Е, да има и такива като ония в гетата във франция, англия, белгия и т.н., ама те са просто продукт на гетата, а гетата са продукт на няхната система и следите са векове на зад. И никой не твърди че християството е много мирна религия - именно християни са докарвали и продължават да докарват най-големите мъки и страдания на света. Разликата е че едно време се е изпозвало "в имто на исус христос", щото хората като цяло са били по-необразовани, а в днешно време се използват предлози като демокрация, чов. права и т.н. Но винаги иконом интереси са били водещи, а живота на отделните хора е бил незначителен за тези, които дърпат конците.
  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Не прави това ,което не искаш да направят и на теб.По делата ще те съдят. Мир и на теб.
  • 9 Биляна от Рила

    0 0 Отговор
    Наглец,българин а!Тук живеят добре всички,защото българите сме търпеливи християни. Всеки ден се молете да не ни свърши търпението. При нашите деди жените са били заедно с мъжете в тежки времена. Не познавате яростта на българката.
Новини по държави: