Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 00:35 1 109 2

Американската дилема заради руските кибератаки

  • американската-
  • дилема-
  • руските-
  • кибератаки-
  • русия

САЩ да накарат руснаците да разберат, че няма да търпят подобна дейност

Американската дилема заради руските кибератаки - 1

“Ако са верни твърденията на американското правителство, че Русия се опитва по безпрецедентен начин да повлияе на президентските избори в САЩ, Вашингтон трябва да вземе много важно решение – как да отговори“, пише в. Файненшъл Таймс.

„Прости отговори няма.... Мекият вариант, т.е. да се въведат санкции срещу Кремъл, е асиметричен по своята природа и затова е малко вероятно да прерасне в кибервойна. Но не трябва да бъде определян като безпроблемен, коментира в. Файненшъл Таймс.

За да получи международна подкрепа Белият дом трябва да осигури основание, а затова ще трябва да се потруди. Точното използване на кибератаките си остава по-скоро изкуство, а не наука. Използването на американско кибероръжие също не е безопасно. Тъй като правилата за нанасяне на киберудари никога не са били регламентирани , няма гаранции, че САЩ ще могат да нанесат вреда на Русия без да провокират ескалация на конфликта, която може да навреди на американските интереси.

„Днес основните усилия на САЩ и западните съюзници трябва да са насочени към подкрепа на своята издръжливост и отбранителна способност, които в някои структури на правителството и частния сектор са все още твърде слаби. При това Америка трябва да накара руснаците да разберат, както даде да се разбере на китайците, че САЩ няма да търпят подобна дейност. Сложността е това, че за разлика от Китай, с Русия така или иначе отношенията са лоши, а от момента на нахлуване в Крим икономическите връзки с нея са слаби. Затова на Вашингтон ще му бъде сложно да намери друг начин да отмъсти освен да затегне съществуващият режим на санкции, пише Файненшъл Таймс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майтапчии

    0 0 Отговор
    Имат оръжие да отвърнат на удара... а въобще не се сещат просто да го предотвратят, ами като не могат се справят сами, вместо по цял ден да си играят на Танкове, да си вземат някои от продуктите на Касперски-)
  • 2 анален терорист

    0 0 Отговор
    Вашингтон най-добре да се научи да затяга халките на задника си!