Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 21:15 1 776 2

Резолюция на ЮНЕСКО вбеси Израел

  • израел-
  • юнеско-
  • ирина бокова-
  • ерусалим-
  • евреи-
  • резолюция

Израелците обявиха, че прекратяват сътрудничеството си с организацията

Резолюция на ЮНЕСКО вбеси Израел - 1
Снимка: БТА/ AP

Резолюция на ЮНЕСКО – отричаща историческата връзка между евреите и Ерусалим – вбеси Израел, съобщи Times of Israel.

Израелците обявиха, че прекратяват сътрудничеството си с организацията за културно наследство.

ЮНЕСКО, от своя страна, обяви – в лицето на Майкъл Уорбс от изпълнителния съвет – че се надява на диалог с израелските власти. Резолюцията трябва да бъде одобрена и от изпълнителния съвет, но не се очаква текстът да се промени.

„Наследството на Ерусалим е неделимо и всяка една от общностите има право на признаване на своята история и връзки с града“, се казва в изявление на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

„Отричането на някои еврейски, християнски или мюсюлмански традиции подронва интегритета на наследството“, пише още Бокова. Тя добавя, че отговорността на организацията е да насърчава духа на толерантност между религиите.

Израел видя в резолюцията на ЮНЕСКО пореден пример на „антиизраелски пристрастия“ в организацията, в която израелците и техните съюзници са много по-малко от арабските страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    В такива ситуации се разбира кой за кого лобира и чий интерес защитава. Естествено това не е националния такъв.
  • 2 гугутков

    1 0 Отговор
    каква юнеско?кой се съобразява с резолюциите им юнеско и ооне са организации без авторитет и са безполезни за светът защото са хранилки за напористичиновници от банановите републики