Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 09:40 1 592 5

Турция не е в безопасност, никой не е в безопаност

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • мосул

Анкара иска да участва в офанзивата към Мосул

„Турция е решена да участва в операцията за изтласкването на Ислямска държава от иракския град Мосул и има План Б, ако не бъде включена в такава.“ Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от “Yeni Safak”.

Ердоган продължава да настоява, че страната му трябва да бъде включена в операцията, която се подготвя от САЩ и иракското правителство. Тя трябва да започне през следващите седмици.

В момента отношенията между Ирак и Турция са обтегнати, след като турското правителство отказа да оттегли своите военни от иракска територия.

„Ако Турция не е в безопасност, никой в региона не е в безопасност. Вие ни призовахте да разположим военни в базата Башика, а сега ни гоните. Аз имам роднини там. Имам турски братя. Изивнете ни, но няма да си тръгнем. От нас се очаква подкрепа“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    И аз не съм в безопасност!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 555

    0 0 Отговор
    А бе тоя се прави на голям хитрец.Мазни се на Путин, иска да е с американците ,накрая да не го получи двоен
  • 5 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    щом му се иска да участват само че тва няма да промени нищо кои знае колко.ердоган играе с кюрдите в ирак и се надява да ги отцепи от останалите кюрди ,но тва зависи само от сащ така че както е тръгнал не го чака нищо добро въпреки напъна си да помага.
Новини по държави: