Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 12:13 2 127 6

Бокова или Георгиева за заместник на Гутериш

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • ирина бокова

Така смята Джим Дела-Джиакома

Новият генерален секретар на ООН Антониу Гутериш може да си избере повече от един заместник, прогнозира в интервю за БНР" Джим Дела-Джиакома, зам.-директор на Центъра за международно сътрудничество в университета в Ню Йорк:

Има доста въпросителни около заместник - генералният секретар. Първият от тях е всъщност колко ще бъдат заместниците. Има предположения, че те ще бъдат няколко - например , трима, чиито ресори ще са фокусирани върху основните теми на ООН - първата е сигурността и опазването на реда; втората - човешките права и третата - развитието. Смятам, че и двете българки имат шанс да станат заместник - генерален секретар. Имам предвид обаче - една от тях, а не и двете едновременно. Кристалина Георгиева е много добре приета в международната общност и е много подходяща за поста на заместник, но остава неясно дали би приела подобна работа. 

По думите му и двете ни сънароднички участвали в надпреварата, имат шансове за заместник на Гутериш, но реакцията на българското правителство спрямо Ирина Бокова я прави по-малко очакван избор, допълни Дела-Джиакома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Да му крепят имиджа.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    В оонето отдавна търсеха някой койтое кръстен на сталин за заместник.

    Едни и същи краварски номера за унищожението на България. При възможност за перспективен договор те започват да пропагандират някоя небивалица като син поток, аец козлодуй и уестингхаОс, добив на шистов газ, добив от дъното на черно море.
    Сега и при вероят и назначения на Българи на вероятни постове отново алтернативни невъзможни простотии.
    Целта е ясна провал и унищожение на всичко Българско и Родно.

    Коментиран от #3

  • 3 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Целта е да се доведе реформата до край.Един естетвен завършек.
  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор
    Дидке, на кое казваш реформа? Знаеш ли значението на тази дума? И ако го знаеш дай пример за нещо реформирано?
    Питам защото се съмнявам че бъркаш рефор ирането с разрушаването.
  • 5 ник

    0 0 Отговор
    Ти бе бай ти хуй ти пък на кое казваш живот бе че да няма реформа

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ник":

    Как да обясниш на умряло псе що е то живот? Все едно да обясняваш на тия от деформаторският блок че реформа е промяната на нещо към по добро, а не към разруха.