15 Октомври, 2016 15:26 1 763 12

Меркел: В Сирия се случват нечовешки неща

  • ангела меркел-
  • отбрана-
  • сирия

Тя призова за повече разходи за отбрана

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че някои действия в Сирия са много близо „военни престъпления“, съобщи Fox News.

Според нея бомбардирането на болници и подземни съоръжения в Алепо е „нечовешко“.

„Мисля, че това е близко до военни престъпления. Това обаче ще бъде решено от международния съд, Важно е да разберем какво можем да направи, за да спрем това и да преминем към политически процес“, заяви Меркел.

Според нея преговорите между САЩ и Русия постепенно се подновяват, но за съжаление в миналото те не са довели до постоянно примирие.

„Ще трябва да харчим повече за външна сигурност. Вчера научих, че „Ислямска държава“ за пръв път е използвала дронове. Това показва, че в борбата срещу тероризма и в усилията по укрепване на отбраната ние трябва да станем по-добри“, заяви Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Главорезите които изпратиха да свалят асад по най човешки начин според шмеркелита режеха глави, разрушаваха църкви и избиваха християни.

    Докога Господи ще продължават противочовешките деяния на сащ, нато и сателита им ЕС?
  • 2 лицемерие

    0 0 Отговор
    Усещате ли как Меркелица отдалече подготвя обществото за нови санкции против Русия-било страшно бомбардирането на болници...Ами що не пищяхте като сринаха болницата в Афганистан??? Или убиха над 60 човека на погребение...Ами бомбардираната сватба в Йемен???......Или за това си мълчим--защото САЩ избиват хората по демократичен начин--бомбите са им хуманитарни.......Дееееее и лицемерите са това политиците в цивилизованият свят..........А дроновете в ИД откъде са ма Меркелицо-май от господарят ти във Вашингтон!!!!!!!!!
  • 3 агунт08

    0 0 Отговор
    Откачалница! И това ми било лидер на една силна държава....
  • 4 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    А в Сърбия не се ли случваха ужастни неща.За детската градина забравихте ли бе,пудели американски? Загинаха 56 деца на възраст от 3 до 5 години.Забравихте нали.Подлетци.

    Коментиран от #8

  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Европа трябва да мисли за своята сигурност,в това тя е права.Що се отнася за Америка и Русия,кой какви ,,престъпления,,е правил,мисля че двете държави са на почти ,,един кантар,,.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кроко

    0 0 Отговор
    М... му и старата лъжлива кранта! В Алепо само източния кеартал бил под контрола на джихадистите, катов него имало около 200 хил. души, останалата част е под контрола на Асад и хората му симпатизират. Асад им е дал възможност да се изтеглят или предадат, но в квартала са останали само джихадисти със семействата си и други, които въпросните не пускат за да ги използват като жив щит.

    Въпроса е ми е колко болници има в тоя квартал? Всяка седмица поне по веднъж обвиняват руснаците за бомбандирана болница. Та до сега трябваше всичките да са ги разрушили!

    Някъде четох че в квартала са сгащени разни чужди военни и целта е да им отърват кожата по някакъв начин, та затова е цялата истерия. Може би ще се окаже точно така.
  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "да го кажем направо":

    не 56 загинаха 5600 деца в тази детска градина в болната ти фантазия.в сърбия за цялата воина в нато загинаха 800 човека от които 500 цивилни.аман от лъжи.
  • 9 Трол

    0 0 Отговор
    Жертвите са 3500, ранените 10 000, убитите деца 83!
    Не, ти не лъжеш, ти пишеш каквото ти наредят, но това за децата, което си написало е...! Знаеш ли колко си нещастно, невзрачно, дребно, комплексирано! поне за децата замълчи!!!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    жертвите по сръбската статистика са 2500 човека.няма статистика от 3500 човека и е възможно да са загинали 50-60 деца ,но не на веднъж в една детска градина.освен това сръбската статистика ,а и американската вкарват жертвите не само от бомбандировките и не само сръбските такива ,а и албанските.та става въпрос за много малко хора ,макар сърбите да ги изкарват 2500 което пак е малко ,но много повече от реалното.иначе съм съгласен че не трябва да се прави политика от убииствата дори на едно дете,но се подразних от явната лъжа за въпросната детска градина.тва е наистина гадно да спекулираш със смъртта на деца!та давам ти руското вики в него са дадени ден по ден бомбандировките и в последствие загубите.реално загиналите сърби са много малко основно граждански лица умират сред албанците там са двете големи издънки на нато с повече загинали.там и реално са убитите деца ,но тва бе единствения начин да се спре касапницата дето милошевич готвеше ,а и извършваше над местните албанци.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%AE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B8_(1999)

    Коментиран от #11, #12

  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E_%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B0_%D0%A1%D0%A0%D0%88
    и сръбските даннни.ден по ден.от тва дето дават сърбите ,загубите сред сръбското население са още по-малки.големите жертви на бомбандировките ги дават албанците.
  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    "освен това сръбската статистика ,а и американската вкарват жертвите не само от бомбандировките и не само сръбските такива ,а и албанските.та става въпрос за много малко хора..."

    Искаш да изролиш че повечето жертви са албанци, така ли тролче лъжливо?

    Начини много, но единствения легитимен с открита външна намеса, беше да е след решение на ООН! Но за това трябва да има доказателства, а не предположения на заинтересована страна като САЩ както беше в случая с хим. оръжие на Садам!
Новини по държави: