Last news in Fakti

15 Октомври, 2016 19:45 6 022 40

Великобритания и Русия пред морски сблъсък

  • великобритания-
  • сблъсък-
  • русия

Великобритания ще пречи на руски кораби да минат през Ламанша

Великобритания е изпратила военни кораби, за да пресекат пътя на руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“, който ще мине през британски води по пътя си за Сирия, съобщи Press TV.

Руският кораб трябва да премине Ламанша в началото на следващата седмица. Той предвожда група от няколко кораба, сред които са  тежкият атомен крайцер "Петър Велики" и два големи кораба за борба с подводници.

На борда си самолетоносачът превозва изтребители Су- 35 и Су-37, както и хеликоптери Ка-27. Западът се опасява, че те могат да бъдат използвани срещу бунтовниците в Сирия.

Великобритания и нейните съюзници готвят мащабна операция, чрез която да съпроводи руската група през Атлантика и Средиземно море.

Лондон има опасения, че Русия може да използва пътуването, за да извърши пробни полети край британския и френския бряг.

Има планова за акция, на базата на т.нар игра на котка и мишка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    След брекзита това само им трябва на англичаните, ама хак и е.
    Винаги са ни подливали вода. Готов съм на облог, че руснаците ще си минат от където си поискат и когато си поискат с техните лодчици. И като го направят НАТО може да ни накара да ги пресрещнем с нашия ФЛОТ.

    Коментиран от #25

  • 2 НЕразбирач

    0 0 Отговор
    Фактически, войната е започнала! Аз залагам на Русия - иначе всики сме загубени- няма ли баланс на силите, край!
    Иначе тези британски смешници, едва ли ще посмеят да действат глупаво и дръзко....
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    За да реагира така Великобритания,значи имат основание,,защо,,.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 малък и незадоволяващ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Всъщност нямат никакво основание, просто искат да го извадят голям, само че техния много отдавна се е смалил и е станал като американския - малък и незадоволяващ. Може би от САЩ са им навили пружините да действат така или поне да направят такива изявления.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Дидке, освен че на тая група руски кораби които имат абсолютно право по всички международни спогодби да плуват в международни води има доста кокове които могат да тотвят яхнии където пък лично ти си компетентна, има и толкова мощни експлозиви че дори и британският флот да ги потопи което е възможно и никой не го отрича, ЧЕ ако се взривят тези експлозиви дори и на дъното но ла манше то живота и на албиона и по француско и по немско ще стане почти невъзможен. Я аз съм можел да пиша изречения като деси ве.

    Та познай кой иска да предизвика подобни събития. Да точно този който дестабилизира Европа и сее омраза по света, за сащ става въпрос.
  • 7 ВъйВъй

    0 0 Отговор
    За атомният крайцер не разбрах, с рибарска мрежа ли ще му спират пътя?!
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    До,,сляпо обичащите Русия,,.Вие всички явно сте живеели много по добре от другите хора по време на комунизма,за да пишете колко е ,,велика Русия,,.И представете си такива като вас,колкото и да копнеете по Русия,то вие сте ,,малцинство,,.А ,,Хойчо,,аз мога вкусно да готвя.Интересувам се от политика и много други неща,защото искам да зная какво става по света и изобщо как искам да живея живота си.

    Коментиран от #10, #13, #15, #24

  • 9 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ТЕРОРИСТИТЕ НАТО КАТО ВИДЯТ РУСКИ КОРАБ ИМ ПРОТИЧА ГЪСТОТО ОТ ДОЛУ ХА ХА ХА ! РУСИЯ НАПРЕД !!!
  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Димитричке, и аз имам известни способности, да вземе да разменим малко опит ли? Моите не са точно в кулинарната област но такъв е света един разбира от едно друг от друго.
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Какви са способностите ти?
  • 12 7788

    0 0 Отговор
    Предполагам,че преминаването на Ламанша е регламентирано и че руснаците спазват общоприетите правила.
    Що се палят и кой ги е изкомандвал не е ясно.
    Ясно е само че след французите и германците сега са наред да си почешат задниците англоговорящите.
  • 13 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Диди, явно русофобията ти пречи да прозреш, че всъщност хората, които смяташ за русофили, в огромната си част не сме такива. Предполагам американофилията ти те кара да приемаш всички, непонасящи политиката на САЩ за русофили, ама то не е така мила.

    Като си толкова любознателна, влез в някой глобален новинарски сайт. Прочети реакциите на хората по света спрямо новините, спрямо войните, спрямо кризите, спрямо политиката на САЩ. Или може би и обикновените американци, испанци, индийци, китайци, скандинавците и т.н. ще обвиниш в русофилия? ;)

    Можем само да се радваме, че все пак има друг полюс, не само Американският, защото ако зависеше само от тях, отдаван да сме станали роби... много повече от сега!
  • 14 Диди

    0 0 Отговор
    Грешиш.Писала съм няколко пъти че не харесвам политиката на Америка и на Русия.Другия полюс кой е?

    Коментиран от #17, #18

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    „До,,сляпо обичащите Русия,,.Вие всички явно сте живеели много по добре от другите хора по време на комунизма...”

    Може лида си толкова ограничено тролче, какво общо има случващото се в днешно време с комунизма? Явно има, де, но само в болната ти главичка. И ти ли си от увредените некадърници, които нищо не са успялида направят през комунизма и затова обвиняват тогавашната система за нуспехите си, вкл. и в днешно време?
  • 16 Русофил

    1 0 Отговор
    Псетата май искат да усетят РУСКИЯ!!!!хаахахахахахахахаахах
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    Светът е докаран до такова дередже, че на единият полюс са САЩ с техните интереси, а на другият всички останали. Това е. Да се мисли, че другият полюс е Русия не е обективно. Русия в случая се явява балансьор. На другият плюс са националните интереси на всички останали държави. Отдавна сблъсъкът не е Изток - Запад, а САЩ(+арабелите+еврейте) срещу всички останали, включително срещу Европа. Лошото е, че балансът отдавна е нарушен и единственото преразпределение на картите ще е трета световна. Това е ясно на играчите, а също и факта, че този път няма да е локална война, а най-вероятно значително ще пострада и бастионът им САЩ. До което пък стигне ли се, край със силните на деня и влиянието им....дали ще го проумеят или ще рискуват?
  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Диди":

    „Другия полюс кой е?”

    Отчайващо посредствена си! Не мога да повярвам, че задаваш подобен въпрос. Но все пак има друг полюс - главата дълбоко заровена в пясъка и каквото дойде! Не се напъвай, няма смисъл при теб. Цъкай по-често бутона Like и не се занимавай с несвойствени неща.
  • 19 Диди

    0 0 Отговор
    Кроко,мога да ти напиша много неща по въпроса но нямам желание да ти обяснявам.Нито съм ограничена,нито увредена некадърница.Това което притежавам ми е достатъчно да имам добър живот.Доволна съм.Кроко,пийни едно питие да се успокоиш.

    Коментиран от #21

  • 20 Stalin

    0 0 Отговор
    ne otiva na dobre
  • 21 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Може и да можеш да напишеш много неща, но това далеч не означава, че ще бъдат смислени - до сега нищо смислено от теб не съм прочел, само елементарни констатации и повърхности въпроси!

    Коментиран от #23

  • 22 Бари

    0 0 Отговор
    А дано!
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    а от теб кво сме прочели?че си фен на китаи и че не си чел ни една книга ,което те кара да се чувстваш много горд и компетентен?

    Коментиран от #33

  • 24 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Диди, не им обяснявай.
    Няма смисъл.
    Хората просто са тук по служба.
  • 25 кудош

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Ние и флот? Това да не е първоаприлска шега? Май остана само "Дръзки" от флота, ако не броим рибарските лодки? Виж пари за бюрократи, политици и всякакви паразити тая паранормална държавица намира, но за флот няма....
  • 26 Кой създаде ХОЛОКОСТА

    0 0 Отговор
    Същият който създаде Федералният Резерв. Кой създаде ХИТЛЕТ. Този който след Първата световна война го финансира и подготви за война/с милион и четиристотин хилядна войска и перфектно снаражението, оборудване, обезпечение и екипировка. Който направи превтата в Украина. Който приема Хитлестката организация УПА в Украйна за лигитимна партия. Който приема Бандера за национален герой и национален празник рожденната му дата. Този който създаде и Ал Каиса , Ал нусра, Айсис, който заля Европа с мигранти. Който съботира РУСИЯ в борбата с чумата на 21ви век. Стига лицемерие ! Всичко се произвежда в САЩ. САЩ е ХОЛОКСТА евреите и за бардака в Европа днес. Демокрацията е заблуждение водещо ни към унищожение! СЛАВА РОССИИ ! СЛАВ СССР !
  • 27 Диди

    0 0 Отговор
    Ние сме изостаналите във Европа.Правехме това което ни беше наложено от Русия.Така също и от манталитета си страдаме.Трябва сами да помислим ако искаме развитие,какво трябва да е отношението ни спрямо дисциплина,отговорност към работата и обществото.Престанете с тези изрази,,слава на Русия,,а се замислете.

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 28 Русский размер и Юрий Долгокурий

    0 0 Отговор
    На руски "курок" е "петле", т.е. малък петел. Искам да пожелая на британците да погалят петела, както се случи вече веднъж във Франция. С какви цели ще се мъчат да препречат пътя на военните кораби на суверенна държава, на което впрочем нямат и право, защото международното право е категорично. Превръщат се във военнопрестъпници, които разчитат на висшестоящето благоволение на Юнайтед Стейтс ъф Америка, т.е. Великобритания е обикновен пудел, лаещ по волята на клоуна в Белия дом.

    Русия я оставете! Там има достатъчно умни хора, които мислят за доброто на държавата и нацията, за икономическата експанзия на руския капитал, за величието и респектът към Русия на международната сцена и т.н. Те не мислят за нас, освен като потенциален обект на експлоатация и печалби. И в САЩ не мислят за нас по друг начин. И където и да е не мислят за нас, а за себе си. Нека гледаме себе си!
  • 29 Валтер

    0 0 Отговор
    И едните и другите само си чешите езиците, а те "великите" Ви гледат сеира ! Не разбрахте обаче, че подобен род статии се подхвърлят редовно с една единствена цел, да се следи политическата реакция на обикновенните граждани за да се определи в последствие разпределението на влияние ! Т.н. "баланс" на силите ! Цели отдели с хиляди служители от двете страни на "стената" си партнират в тази насока от много години ! Никога няма да има 3-та световна предизвикана от хората на земята ! И това го знаят всички, които могат да я предизвикат ! Просто защото са наясно, че 4-та световна няма да има поради липса на население . За "великите" е по-изгодно да управляват някой като нас от колкото да се скрият под земята за 100 г о да работят сами ! Отворете си широко очите за истината ! Не бъдете наивници ! Умни хора сте !
  • 30 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Диди":

    Алооо, родолюбката, я ми кажи ти що чиниш в Германия? Що не си тука, да оправяш бакиите? Чинии ли миеш там или си преподавател в университет? Я кажи на нас простите, кво правиш в Германия и само крякаш от там!
  • 31 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Диди":

    Диди, знаеш ли Що е то лобизъм?
    Нацепиха ни в структурата ЕС, функционираща много преди да влезем в нея, изградена и няколко силни държави и малко гравитиращи около тях слаби. Някак си, във времето сферите на влияние на държавите с ЕС се е разпределило. Може би началото на лобизма е много назад - в средновековна Европа, част от която не сме били. Всеки е създал своето силно лобистко ядро. За наше съжаление това се е случило много преди България да я приемат в ЕС. Лобизма в случая защитава даден отрасъл на националната индустрия от външни влияния * вътре и извън ЕС. В самото си същество лобизма се крепи на съсипване на конкуренцията, но не чрез механизмите на т.н. Пазарна икономика, а задкулисно. Някъде чрез приемане нормативи директно отстраняващи конкуренцията или поставящи я в лоши условия за развитие, другаде направо отстраняващи я с малко дадени подкупи на правилните хора. Това е най-общ, макар и темата да е безкрайна.
    И сега правим това, което ни е наложено, но този път от Европа. Не живеем, а съществуваме, благодарения подаянията на същата тази Европа и според нейният план за нас. Не за друго. Не защото нямаме капацитет и кадри за развитие. Не и само заради манталитета. Просто такава е играта.
    Това е причината, повечето от хората, живяли съзнателен преди и след 89 да "милеят" за Русия. Не защото видиш ли толкова я обичат и харесват. Просто защото някога планът на Русия бе не да съсипе България, а да я изгради и позиционира като силен партньор. С
  • 32 Различен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Диди":

    Диди, преди да спорим, трябва да отговориш на няколко прости въпроса.
    На кое място бяхме в Европа по стандарт на живот по Тошово време и на кое сме сега?
    Къде бяхме в промишлено и селскостопанско отношение тогава и къде сме сега?
    Колко бяхме, като население тогава и колко сме сега? Какъв бе етническият състав тогава и какъв е сега?
    Каква армия имахме тогава и каква сега?
    Какво получихме за 26 години послушание на запада от тях и какво получавахме по Тошово време.
    И за да ти помогна малко, ще ти кажа че за вярната си служба към СССР сме получили над 800 реактивни самолета от тях и имахме по-голяма авиация от Турция и Гърция, взети заедно! Не коментирам другите родове войска.
  • 33 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Ооо, руски трол!

    Десостоянчо, например аз, „трол” и други тук си признавам, ако не знаем нещо или сме сгрешили в нещо - виж например спора за златния резерв на Русия. Ти обаче се имаш за всезнаещ капацитет, който никога не греши - мисля че можеш и сам да се сетиш как се наричат тези хора.

    И не че някога съм ти казвал какво съм чел и какво не, ама нали си фен на боко тиквата, дето е чел само една книга, та какво против би имал спрямо мен ако не съм чел нищо?
  • 34 Диди

    0 0 Отговор
    Троле,защо искаш да знаеш къде живея?Живея във Европа,както и ти.Зная какво е ,,лобиизъм,,и колко трудно е във България.Всеки преход е труден,мисля че ще са ни нужни много години за да се пооправим.Не всичко във ЕС ми харесва,но съм убедена че ще дойдат и по нубави времена.А какво искате вие?

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Диди":

    какво време е нужно да се оправим ("мисля че ще са ни нужни много години за да се пооправим")! Минаха 27 годинииии, това е повече от четвърт век! Аз съм се оправил, материално, финансово ако щеш и умствено и без да ходя в Германия или другаде из Европа-та да мия чинии. Колоко време искаш ти за да се "поправиш"? 100, 200, 1300г. стигат ли ти !!! И не съм те питала къде си, знам, че пишеш от Германия!

    Коментиран от #39

  • 38 Диди

    0 0 Отговор
    Нищо не знаеш за мен.
  • 39 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Трол":

    Нищо не знаеш за нея, но да в Германия е.
  • 40 Диди

    0 0 Отговор
    Защо ви интересува къде съм?Аз питам ли ви ,вие откъде сте?
Новини по държави: