16 Октомври, 2016 09:42 5 849 12

Ислямска държава на ръба

  • ислямска държава-
  • мосул-
  • ирак

Започва офанзивата за Мосул

Силите на оглавяваната от САЩ международна коалиция и иракското правителство са започнали да атакуват цели на Ислямска държава  град Мосул, съобщи NTV.

В момента се нанасят въздушни удари в източните части на града. Започнал е артилерийски огън срещу позиции на ДАЕШ  в близост до града.

Според турски източници обаче, основната операция за превземането на града все още не е започнала.

Според РИА Новости иракските сили вече са започнали да разпръскват листовки на града, предупреждавайки местните за започващата операция. Ръковоството на Ислямска държава е започнало да евакуира ранените свои бойци. Бомбардировки се извършват от Великобритания и САЩ.

Мосул е вторият най-голям град в Ирак и бастиона на ДАЕШ в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Много е странно да чета че САЩ участват в съвместни бомбардировки срещу ИД. Вчера гледах интервю с Асанж в което той казва че Хилъри (ака Килъри) Клинтън пряко (чрез нейната фондация) участва във въоръжаването и финансирането на ИД и всякаква бунтовническа измет. Това станало ясно от изтеклите на 8 транша около нейни 10 000 мейла.
    Това може да Ви даде накаква представа за света в който живеем днес.
  • 2 лицемер

    0 0 Отговор
    Аууу, не дейте така, бе! Ами ако ударите няколко болници и училища?
  • 3 Локов

    0 0 Отговор
    Категорично не вярвам в PR-акцията на англо-саксонците. Те създадоха ИДИЛ и сега от кумова срама уж се борят с нея... Евала на нашите славянски братя, че бранят света от тероризма!
  • 4 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тия ще изпотрепят цивилното население и свободната иракска опозиция.

    Да припомня че преди атаката срещу Алепо руснаците и армията на асад евакуира цивилното население и даде възможност на джахидистите да се предадат.

    Сега кръвожадните хамериканци ще трепят де каквото видят за да заличат следите и затворят устите на свидетелите.
  • 5 Carfen

    0 0 Отговор
    Те от Пентагона така казват, докато бомбандират където падне, само не и по ИДИЛ. И американските данъколатци ще платят още няколко милиярда за нови бомби :)
  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    започва се.напред и успех на коалицията.след мосул идва ред на рака.

    Коментиран от #8

  • 7 Койчо

    0 0 Отговор
    Да живее Русия и ако може на по късен етап

    и СССР
  • 8 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Задръж болезнениня оргазъм! Може да се наложи да почакаме още малко.
    Централното командване на Въоръжените сили на САЩ също опровергава информацията за започване на операцията.

    „Съобщенията в социалната мрежа „Туитър“ за начало ма операция в Мосул не отговарят на действителността. С планирането на операция за освобождаване на Мосул се е заела иракската армия, е датата на началото ѝ е в компетенцията на правителството на страната“, съобщават от американското командване.
    И като започна така въодушевено-Мосул, Ракка...ми довърши-Москва!

    Коментиран от #10

  • 9 Американци

    0 0 Отговор
    Добре де това какво означава,че се бият америкаци с американци ?
  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    не москва ,а дамаск.москва не е по силите на сащ и компанията ,а и усилята в една такава воина няма да доведат света но нещо добро.москва ще трябва да се кара с моркова и тоягата щото европа няма интерес да граничи с китаи.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КДН

    0 0 Отговор
    Още преди години бяха излезли доказателства, че Хилъри е тясно свързана с Карлайл груп - че е в борда един вид.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания