Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 23:00 1 506 3

Международната общност не може да се справи със Сирия

  • саули нийнистьо-
  • сирия-
  • международната общност

Според президента на Финландия ситуацията няма да се подобри бързо

Международното сътрудничество е неспособно да разреши кризата в Сирия. Това бе заявено от президента на Финландия Саули Нийнистьо, цитиран от Yle.

“В ООН са неспособни да вземат решение. Международната общност, западните страни и ние сме доста безпомощни в тази ситуация.

В Сирия и особено в Алепо се води цялостна война. Правителствените сили и руските сили не правят разлика между цивилни и военни. Това е много страшна война“, заяви Нийнистьо.

Според него няма как да се очаква бързо подобряване на ситуацията. Според него в тази ситуация е най-важно да се поддържа контакта между преговарящите страни.

В събота се проведе нов кръг от преговори за Сирия в Лозана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Това е истината,за съжаление.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Правителствените сили и руските сили не правят разлика, щото няма разлика между "умерени" ислямисти, "радикални" ислямисти, "опозиция" и всякаквите имена, които "международната общност" използва за да разграничи джихадистите, борещи се за "демокрация и човешки права" срещу режима на "кръвожадния диктатор Асад".
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Н3 че не правят разлика а така им е удобно да лъжат. Съвсем забравиха или по точно умишлено лъжат. Съвсем скоро бе проведена евакуация на цивилното население и бе дадена възможност на джахидистите да се предадат. Така че би трябвало там да няма никой осве радикални ислямисти от идил.
    Защо тези западни политици пропускат тези факти? Извода е един. Те не защитават правата на цивил ите сирийци. Те защитават джахидистите и главорезите.
Новини по държави: