Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 12:13 1 485 12

Гутериш: Бежанци трябва да бъдат приети от целия свят

  • антониу гутереш-
  • бежанци-
  • светът

Той призова за предотвратяване на конфликти

Гутериш: Бежанци трябва да бъдат приети от целия свят - 1
Снимка: БТА/AP

Новият генерален секретар на ООН Антониу Гутериш призова за бежанците да бъдат разселени по целия свят. Той говори пред германското списание „Фокус“.

Според него страни като Турция, Ливан и Йордания трябва да бъдат освободени от бежанския натиск върху себе си.

„Ние трябва да им осигурим по-голяма подкрепа от всякога. Бежанците трябва да бъдат приети от целия свят. Нуждаем се от широка и ефективна система за разпределение. Не говоря само за Европа. Визирам Северна Америка, Латинска Америка и Австралия“, заяви Гутериш.

Той припомни системата от 1970 г., когато Международната общност разпредели бежанците от Виетнам. Според него ООН трябва да положи повече усилия, за да гарантира, че кризите не възникват по принцип.

„Дипломацията трябва да предотвратява конфликти. Ние обаче трябва да допринасяме за подобряването на условията на живот. Ние трябва да укрепим сигурността, човешките права и последиците от измененията на климата“, заяви Гутериш.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прост

    0 0 Отговор
    Да го закриват това ООН. Единствено и само декларации и резюлюции пишат!
    ..
    Пък, Антонио може да си ги вземе у тях бежанците - всички до един.
  • 2 ООДА

    0 0 Отговор
    Интересно защо Антониу не споменава Русия!Дали това е невинен пропуск или си е съвсем умишлено ?

    Все пак да не забравяме че Русия е с основен принос да" осигурява " бежанци с варварските бомбардировки на жилищни квартали в Алепо а от друга руснаците могат да заселят една ,две Сирии в Сибир без да им се отрази !

    Коментиран от #5, #10

  • 3 О не

    0 0 Отговор
    Прясно избран и взе да ръси "умнотии"!
    Ами нали след Сирия и Афганистан всяка бедна страна от 3-я свят по тоя пример, ще иска да се пресели при благата !? А това и най-тъпия, ще се сети до какво, ще доведе!!!
    ООН не трябва да приселва, заселва, приютява и каквото и да било от тоя род, а да не допуска да се стига до това!!!
  • 4 SUCK IT

    0 0 Отговор
    Айдееее, започна се старата история...
    Още не е седнало на стола и проповядва.
  • 5 липсва ми кирето

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ООДА":

    Хакуна матата!
  • 6 месара

    0 0 Отговор
    Антониу , тия " бежанци " си ги заселвайте където поискате но не и в България !както казва колегата в Сибир има много свободно място , а аз ше добавя и в Сахара също !
  • 7 Картър

    0 0 Отговор
    Да не забравяме, че главният виновник САЩ са приели до момента 20 ( двадесет) сирийци и нито един либиец или афганистанец. Израел не са приели нито един сириец. Саудинска Арабия също, нито един приет бежанец, Катар същата работа, нито един бежанец.
    Ние трябва да запитаме Боко Тиквата, срещу каква сума германски пари се прави на майка Тереза на наш гръб и на гърбовете на следващите поколения?
  • 8 OMG WTF

    0 0 Отговор
    Не, не трябва. Боли ме ................ за тия австралопитеци. Да си бежанствуват по арабско-м....лските държави. Ако ролите бяха разменени, те НИКОГА нямаше да приемат и един християнски бежанец!
  • 9 tost

    0 0 Отговор
    Първо да се спрат войните,за да могат хората да се върнат по домовете си а не да бъдат разселвани по целия свят като добитък.
  • 10 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ООДА":

    по голяма част от бежанците не са от Сирия а от Ирак, Афганистан,Пакистан, Ирак и Африка а доколкото знам Русия няма нищо общо с тези държави, не тя се опитваше да прокарва псевдо демокрация за да граби тези държави а САЩ така,че не е лошо да не си толкова нагъл. А този мазник говори като Български лекар не ти дава правилното хапче за лечение/а то в случая е никаква намеса във вътрешните работи на Сирия и целият арабски полуостров въпреки ,че вече е късно./ а те прави редовен клиент като те оперира по типа живо дране.
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Във Германия вече почнаха да ги сортират и изпращат за страните си,вчера Меркел каза,че тези които нямат право да останат,по най бързия начин и категорично да ги изпращат обратно.
  • 12 кудош

    0 0 Отговор
    Защо така бе, Антонио? Звучи, сякаш вие глобалистите имате направо программа за разселване на хора по света? Абе ние да не сме от стомана бе? Храним паразити по институции, купчина търтеи по гета и Шуро и Бадж навред, натресхте ни и имигранти, които не са повечето дори от воюващи страни из Африка, Пакистан, Афганистан, абе вие глбалистите не се ли уморихте да рушкате и прекрявате тоя свят? Абе Господ се умори да ви гледа, вие не се уморихте да го прекроявате?