Last news in Fakti

16 Октомври, 2016 17:41 1 237 3

Сирия трябва да остане единна

  • сирия-
  • единна-
  • лозана

Участниците на срещата в Лозана са постигнали съгласие по няколко точки

Сирия трябва да остане единна - 1
Снимка: БТА/AP

Участниците на преговорите в Лозана са стигнали до съгласие, че Сирия трябва да бъде запазена обединена и светска, съобщи Al Manar.

Това се казва в изявление, издадено от руското външно министерство. Според него сирийците трябва да решат съдбата си чрез многостранен национален диалог.

Постигнато е съгласие и за това, че умерените бунтовници трябва да бъдат отделени от терористичните групи. Така ще може да се гарантира всяко прекратяване на военните действия.

В тази връзка всички операции срещу Ислямска държава и фронта Ан Нусра ще продължат. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    И как ще се отделят „умерените” бунтовници от ИДИЛ? Малко ли доказателства има в нета за „умерени” бунтовници, дето вършат зверства, отвличания и т.н. Всичкив един общ гроб и няма смисъл от никакво разделяне. Сирия може да я оправи само Асад или някой, като него. Без яка диктатура следващите 50 + икономика няма как да се изкорени излямския фундаметализъм. Иначе я чака съдбата на Афганистан.

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    от къде ги знаеш тези работи бе кроки?икономика и диктатор като асад или асад да си остане с кървавите ръце изтрепал маса сириици,повече от идил и ал каида взети заедно.и как ще я градят тази икономика ,кои ще дава парите за инвестиции при диктатора,кои ще дава технологиите и пазарите?разкажи ни малко ,гледам много си се развил!

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Пари и сега си имат и има от къде да идват сирия не е бананова република като нас. На фона на войната и разрухата щом продължава да съществува останалата част от държавата, значи може и след войната да се оправи без заеми от МВФ ;) Пазарите, добре знаеш че зависят само от цените и нуждите. Сам си го казвал, че като им трябва на западняците някой кървав диктатор, са с него и хич не им пука колко е кървав, най-макото щото тяхните ръце не са по-малко изцапани с кръв. Дай статистика колко са изтрепаните от Асад, и колко от ИДИЛ и другите, на които симпатизираш, пък тогава обяснавай кой е по-кървав. Само че недей да забравяш направеното о т Асад за милиарди и разрупено от твоите борци за "демокртация и човешки права", както и за прогонените милиони хора в резултат на тази демократична борба! Радикалния ислямизъм, който демократите насадиха по тези територии и евентуалните последици от него, няма да ги взимаме под внимание!
Новини по държави: