Last news in Fakti

17 Октомври, 2016 16:50 2 305 0

Превратът в Турция травмирал и кучетата

  • преврат-
  • турция-
  • анкара-
  • кучета-
  • обучение-
  • полиция

Полицейските кучета преживяха кошмара на преврата през юли

Превратът в Турция травмирал и кучетата - 1
Снимка: БТА/ AP

Опитът за военен преврат в Турция се е отразил негативно и на полицейските кучета, разкри „Хюриет“. Четириногите са били обучавани близо до зданието на специалните сили в столицата Анкара.

В нощта на преврата районът бе бомбардиран от изтребители Ф-16, попаднали в ръцете на метежниците. В центъра за обучение на кучета е в ход рехабилитационна програма.

53-ма полицейски служители бяха убити в нощта на метежа, потушен в ранните часове на 16 юли. След него в страната бе обявено извънредно положение.

„Тогава избухна пожар. Беше като бойно поле. Всички кучета започнаха да лаят“, заяви Мерве Ашъкдоган, който се занимава с тяхното обучение. Заради силните експлозии животните са претърпели психически и поведенчески травми.

„През следващите два дни те бяха много мълчаливи. Сега започват да лаят силно и при най-малкия звук“, заяви полицейският служител от столицата.

Ветеринари и полицаи са започнали рехабилитационна програма за кучетата. Близо 400 четириноги служат в силите за сигурност на Турция.

Близо 240 души загинаха в нощта на преврата. След него турските власти започнаха масово преследване на последователите на Фетхуллах Гюлен, посочен за организатор на пуча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: