17 Октомври, 2016 21:07 1 891 9

„Зелен“ депутат: Германците да учат арабски

  • германия-
  • депутат-
  • волкер бек-
  • германци-
  • немски-
  • арабски-
  • език

Удачно предложение?

„Зелен“ депутат: Германците да учат арабски - 1
Снимка: БТА/ AP

Германски депутат си навлече гнева на свои колеги заради изказване, приканващо местното население да учи арабски, съобщи „Политико“.

Волкер Бек, гласът на „зелените“ по миграционните въпроси, заяви, че германците, които се чувстват несигурни, трябва да учат арабски или турски, за да „се впишат“.

Пред N-tv той заяви, че германците не трябва да се притесняват за кварталите, в които хората говорят различни езици.

Коментарите на Бек бяха подложени на огън от дясноцентристки политици, според които това може да подкопае усилията за интеграция на бежанците в страната.

Пред „Билд“ Кристина Шварцер от Християндемократическият съюз (CDU) заяви, че изучаването на немски език е в основата на успешната интеграция.

Същото издание цитира неназовани членове на „зелените“, според които „задачата на политиците е да мислят за начини как да накарат новодошлите да учат немски“.

През месец август Бек и „зелените“ поискаха да прокарат закон, който да улесни транссексуалните при смяната на пола и името в личните им карти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    И ДА ХОДЯТ СМАЗАНИ С ВАЗЕЛИН ПО УЛИЦИТЕ!!!
  • 2 тосива

    0 0 Отговор
    И там има такива идиоти,като при нас.....www.youtube.com/watch?v=A8xW4S7y-CE
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    При положение, че в басейните им има вече надписи на арабски да не се опипват деца, има изисквания ученичките да не ходят с къси поли, има изисквания да няма свинско месо в училищните столове заради чужденците, има изискване да си търпиш макар и да се гаврят с теб, за да не се насторойва обществото към арабите.
    И какво остана? Да, да учат немците арабски, турците са повече интегрирани, поляци, украинци също, ала араби не може да се интегрират, те идват, за да се гаврят с европейците, искат пари, искат безнаказаност искат да си удоволетворяват нагоните.
  • 4 фокер

    0 0 Отговор
    Врагът е вътре сред нас! Ей такива като тоя немски толераст са в основата на проблемите. Ако няма такива няма и как да бъде допусната тази ислямска инвазия! И както казах враговете и предателите са сред нас, едни ги канят, други им се подлагат, трети взимат пари за да ги приютяват, но всички те са европейци, алчни и предатели под прикритието на "хуманисти"! И не луд тоя дето яде баницата, а тоя които му я дава!
  • 5 Plovdiv

    0 0 Отговор
    ЕС, вместо да се чуди в какво да обвини Русия, нека извади гредата от окото си! Тая греда се нарича "толерастия" и заради нея до 5 години половината държави от ЕС ще са го напуснали, ако нещата не се променят решително! А дойчовците да си я карат така, щом им харесва, докато станад "Дойчландистан".
  • 6 кроко

    0 0 Отговор
    А да слагат ли напрво чалми?

    Коментиран от #7

  • 7 релито е такова

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Пич,те им ги сложиха чалмите.В Касел(постоянно го посещавам) улиците се чернеят-от любимците на Меркел.Сега в някои училища има направени вече стаи за молитва-разбира се за мюсулмани.Още повече искат от всяка фирма да има също такива стаи за молитва,като това ще го приемат със закон.Та чалмите вече ги носят.Не забравяй че във Франция,всяка година се строят от 150 до 180 нови джамии.А Париж отдавна се има за мюсолманите като Европейската Мека......какво повече да си говорим.Европа вече тотално е мюсулманска.Отук вече следва само едно-агресивно налагане на исляма,дори ако трябва с радикални мерки.И най-страшното е,че това силно се толерира от властите-там е ужаса.........
  • 8 Любопитен

    0 0 Отговор
    Е, къде е сега Абсурдистан?
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Къде си Адолф.
Новини по държави: