Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 07:44 1 687 6

Япония иска диалог с Русия

  • япония-
  • диалог-
  • русия

Токио търси разрешение на спора за Курилските острови

Япония възнамерява да продължи усилията си за успешно развитие на отношенията с Русия и решаването на териториалния проблем между двете страни. Това беше заявено от японския министър на външните работи Фумио Кисида, цитиран от РИА Новости.

„Държавните лидери на двете страни се съгласиха, че въпреки необичайната ситуация, при която двете страни не сключиха мирен договор след Втората световна война, е решена. Ние искаме да продължим комуникацията като е в полза на обществения интерес да се реши въпросът със северните територии и да се сключи мирен договор. Визитата на президента Путин в Япония на 15-ти октомври имаше големи резултати“, заяви Кисида.

Основният спор между двете страни е този за Курилските острови, който не може да се реши от вече 66 години.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Според сериозни военни историци една от основните причини за загубата на войната от Оста е пълната липса на координация между Германия и Япония.
    Ако ноември 1941г. (битката за Москва) една японска пушка беше пукнала в Сибир, СССР отдавна нямаше да го има. Но японците бяха лоялни към СССР и за благодарност той им взе топлите Курилски острови.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Той

    0 0 Отговор
    Медиатор37 ти чуваш ли се??? Коя история си чел??
    Япония подписва капитулация ВСВ защо?? Не заради Хирушима и Нагазаки. Няма да ти кажа за да потърсиш и се образоваш,щото пишеш глупости....били лоялни....
  • 3 Смях

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Брато много си зле с историята! Какво лоялност на японците към руснаците те гони?След превземането на Манджурия от японците, пограничните конфликти на границата на Монголия са ежедневие. Чувал ли си за битката при Халхин Гол, това е преди Хитлер да нападне Полша! Е, Жуков ги попилява на японците! Чул ли си за битката при езерото Хасан? Разбира се, че не! И т.н. и т.н.! Руснаците са ги съсипали на японците, затова не са смеели, да "пукнат и една пушка". Хубаво е да почетеш малко история. И спрете се с тази алтернативна история-какво щеше да стане ако еди какво си се беше случило!
  • 4 Киро Оригинал

    0 0 Отговор
    Русия ще фалира до няколко месеца, бях в руската провинция скоро и ме объркаха с мърляв уличен помияр, а там ги ядат че умират от глад. Та едвам се отървах да не ме отрепят, ХАХА!
  • 5 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Номер "3" ти отговори,а аз мога да ти напиша и няколко реда от една известна руска песен ,от тези събития. В ету ночь решили самураи перейти границу у реки. И летели на земь самураи под напорам стали и огня. Истината-японският боен дух е силно прехвален.До като нещата са се развивали благоприятно са воювали прилично.След това рухват,а и правят много тежки и груби тактически грешки.Не могат да задържат важна територия,рубеж.И се предават масово,или се самоубиват.Така американците постепенно ги изтласква и правят удобни плацдарми за удари.Има такъв пример. Сащ правят десант на някакъв японски остров,без да знаят,че японците ги превъзхождат числено 3 към 1.Но японците не държат рубеж, биха могли само със щиковете си да ги върнат обратно в морето,както би направила всяка уважаваща себе си армия.Японците се крият по отделни дупки пещери .И малък брой американци прочистват дупка по дупка ,пещера по пещера с огнехвъргачките.И когато накрая се предават и излизат от дупките като зайци,амер. виждат една голяма по размер армия.А иРайха не може да помогне на Япония-много е далеч-На м..на си Райна.
  • 6 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Кои са тези СЕРИОЗНИ Хистерици. простете!!!???
    Суворов , по точно боклука Владимир Резун , самоволно присвоил това светло име! мо же би...
    Холхингол 1939 джапанизите такъв го ядат в онголия от комуняките, че координацията е била дълбоко в тръбата!!!!
Новини по държави: