Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 07:45 1 806 7

Зоват Меркел да се откаже от "Северен поток - 2"

  • ангела меркел-
  • северен поток 2-
  • откаже

Работата по проекта трябва да започне през 2019 г.

Ръководителят на комитета по външните работи на Бундестага Нерберт Рьотген призова германският канцлер Ангела Меркел да се откаже от енергийния проект „Северен поток -2“, съобщи Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Федералното правителство трябва да се откаже от позицията си, че Северен поток е само бизнес, а не политически проект. Народите на Полша, Украйна и Балтийските страни виждат заплаха за своята безопасност в този проект. Ние трябва да вземем в предвид тяхната загриженост“, заяви Рьотген.

Изпълнението на „Северен поток 2“ включва два газопровода от брега на Русия до Германия. Работата по него трябва да започне през 2019 г. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Б Б

    0 0 Отговор
    СТАРА УСТА НЯМА .
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    А Турция два дни след посещението на бащицата подписа с врага Израел за тръбичка със по-голям капацитет от Турския пАток и възможност за удвояване при по-голямо търсене . Май след две-три годинки някой ще се моли на Украйна да не спира транзита , щото другите варианти са "непопулярни"

    Коментиран от #6, #7

  • 4 рес еоод

    0 0 Отговор
    прекрояването на света тече с пълна сила, ние пас сме някъде в ъгъла
  • 5 ДесаДидиКироКоняСтокатъра и сие

    0 0 Отговор
    Само ние можем да спрем Северен Поток 2!
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Хакуна матата!
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Май ти си онова евтино, платено тролче, дето си докарва центчета от тролене по форумите и твърди че в Европа използвали газта за да правят ток, а ВЕИ-тата щели да изместят това (несъществуващо) производство! Несъществуващо, щото става въпрос за когенерации - тока е вторичен продук, от промишлена дейност, която изисква газ.

    Кажи ся умно тролче, ако намалява потребле ието на газ, германците по,тъпи ли са от теб, че искат да правят Северен Поток 2? Американците по-тъпи ли са от теб, че се натискат да пробутват втечнен газ? Турците ще утрояват собственото си поребление, или ще гледат да пренасят за Европа, в която пазара се свивал, тролче елементарно?
Новини по държави: