Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 17:30 3 169 0

Гръцки данъчен: Бягайте в България

  • гърция-
  • данъци-
  • левове
Гръцки данъчен: Бягайте в България - 1

Гняв и шок предизвика сред самоосигуряващите се граждани провокативното изказване на шефа на Фонда за социално осигуряване (OAEE), Димитрис Тсакирис, според който, тези които не са в състояние да плащат своите вноски в комбинация с прекомерното данъчно облагане да вземат семействата си и да имигрират в България, съобщават от в. „Български новини“.

Шефът на ΟΑΕΕ, който миналата седмица посети градовете Флорина и Верия, за да информира хората за промените в системата за социално осигуряване се сблъска с многократни моменти на напрежение по време на дискусиите с местните предприемачи и търговци. В интервю за гръцки медии, Тсакирис каза, че изявлението му е изтълкувано погрешно. Това, което искал да подчертае е жизнеността и креативността на гърците, които не трябва да търсят начини за избягване и плащане на данъци и вноски, а по-скоро да бъдат полезни за местната икономика.

Тсакирис подчерта още, че днешните социално-осигурителни вноски покриват 50 процента от нуждите на осигурителния институт ОАЕЕ за пенсионни плащания, като измамната практика за прикриване на доходи трябва да спре в областта на малките и средни предприятия, тъй като 11-те милиарда евро дългове към OAEE не са създадени само в последните няколко години. В отговор на предизвикателството депутата от СИРИЗА Никос Маниос отговори в телевизионно предаване, че „този който ни изпраща в България, ако иска може да отиде и сам“. «Да отиде да се прави на Директор в България. Това не е отговор на един проблем, а отговора е седнете да разговаряме“, каза депутат Маниос и допълни, „когато някой е директор на една институция не може да каже ако не ти харесва махай се. Това е извън всякакво демократично мислене“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: