Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 07:09 2 306 8

Европа пред джихадистка вълна от Мосул

  • европа-
  • джихадисти-
  • мосул

ЕС трябва да се подготви

Европейският съюз трябва да се подготви за вълна от завръщащи се джихадисти, след евентуалното изтласкване на Ислямска държава от иракския град Мосул, съобщи Би Би Си.

Комисарят по сигурността Джулиан Кинг заяви, че дори малък брой от завръщащи се бойци , би представлявал сериозна опасност.

Към момента тече акцията на иракските правителствени сили за връщането на контрола над града. Смята се, че в него са останали около 5000 бойци на ИД.

Експерти изчисляват, че към момента в бойната зона край Мосул има около 2500 терористи, които са от Европа. Все пак вероятността от голяма вълна, напускаща Ирак е малка.

„Дори малка вълна ще е опасна. Трябва да се подготвим“, заяви Кинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ЧАКА НИ ГОЛЯМ Х.И
  • 2 УжасТ Баце

    0 0 Отговор
    „Дори малка вълна ще е опасна. Трябва да се подготвим“, заяви Кинг.
    Дори да са милиони, трябва да ги пуснем! Защото иначе отърваме €врогейските ценности и толерастията, а това е знак за САЩ да ни наложи санкции, да ни изключат от €$ и да ни нарекат комунисти!

    Коментиран от #3

  • 3 Morgoth

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "УжасТ Баце":

    Тук не става дума за бежанците, а за завръщащи се западноевропейци, които са ходили там да колят и бесят на воля и които ще успеят да избягат от престоящата касапница.
    Такива трябва службите да ги знаят и още от границата тихомълком да ги пращат в затвора.
  • 4 Гости

    0 0 Отговор
    А сега познайте ПАК откъде ще минат по пътя за към Меркел
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Да ходят всичките в Швеция да пмющат шведи, шведки и швестери! И без това вече е законно да си развяват байряка там, може и една авономия да им озаконят.
  • 6 Deni

    0 0 Отговор
    Eu i abd gi pravqt tezi gulposti ostavete horata na mira te 6te qdat nie 6te se gledame migranti

    Коментиран от #7

  • 7 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Deni":

    Турче си, нали? ABD на турски е САЩ! Що не си ходиш по турските сайтове?
  • 8 Диди

    0 0 Отговор
    Morgoth,съгласна съм с мнението ти,но аз мисля че като ги хванат на границата,да не ги пъхат в затвора а директно да ги предадат на Сирия,тъй като те са отишли там с цел да убиват.Тези изроди нямат право да живеят,дори и зад решетките.
Новини по държави: