Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 19:28 2 954 3

Мигранти съдят Германия

  • германия-
  • бежанци-
  • съд-
  • имигранти
Мигранти съдят Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Повече от 17 000 лица, потърсили убежище в Германия през 2016 г., са завели дело срещу правителството на Федералната република, съобщава Süddeutsche Zeitung. В 90 процента от случаите съдията се е произнесъл в полза на чужденците въз основа на Женевската конвенция за статута на бежанците.

Причината за такъв голям брой искове е отказът на Германия да предостави на мигрантите пълен статут на бежанец. Вместо това, те получават само ограничена субсидия от Федералната служба по миграция и бежанци.

Този статут предполага двугодишна забрана на събиране на семейството и гарантира само част от помощта, която включва по принцип германското законодателство.

Според публикацията повече от 15 000 от ищците са били сирийски работници.

През 2015 г. в Германия пристигнаха повече от 1.1 милиона имигранти. Те идват предимно от страните в Северна Африка и Близкия изток.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 изгонете ги

    2 1 Отговор
    Нагли и безцеремонни!
    А германците как си го начукаха не е истина просто - глупаци!
    Лошото е че покрай тяхната простотия и на нас почват да ни го наместват
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    100% онея мекотели от ГХК ги съветват как да клатят народа и държавата. Щото нито един ден не са работили нещо да знаят как се изкарват парите, а само смучат на готово, та за това не могат и друго да направят, освен да посъветват други навлеци и пиявици как да смучат по-ефективно. Дано един ден всички си го получат с "лихвите"!
  • 3 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    ЩЕ НИ ФГО НАМЕСТИ Б. БОРИСОВ С НЕГОВИЯТ ДЪЛЪК ЕЗИК ДА ЛИЖЕ МЕРКЕЛСКИЯ ГОЛЯМ Г.З И ЕРДОГАНОВСКАТА РЕЗАНА КАРАБИНА .ТОВА Е НАШИЯТ ВОДАЧ УТРЕ ПАК ГЛАСУВАИТЕ ЗА ПОДЛОГАТА БОРИСОВ.
Новини по държави: