21 Октомври, 2016 11:41 4 314 20

Британски разрушител ескортира руска бойна флотилия

  • великобритания-
  • русия-
  • флотилия-
  • адмирал кузнецов-
  • сирия-
  • ескорт-
  • разрушител-
  • самолетоносач

Британците ще проследят внимателно движението на руските бойни единици

Британски разрушител ескортира руска бойна флотилия - 1
Снимка: БТА/ AP

Руска бойна флотилия ще премине през Ламанша по пътя си към Сирия, съобщи Би Би Си. Британският флот ще проследи внимателно маршрута.

Британският разрушител HMS „Дънкан“ ще ескортира руския самолетоносач „Адмирал Кузнецов“ и цялата флотилия.

От министерството на отбраната обявиха, че ще „проследят всяка стъпка“ по пътя на руските кораби, за да гарантират безопасността на британския народ.

Самолетоносачът и другите руски кораби отплаваха от Североморск, а след преминаването на Ламанша ще се отправят към Средиземно море към Сирия.

Москва вече има базирани край бреговете на Сирия кораби, с които атакуват групировките, противопоставящи се на режима на Башар Асад.

Европейските лидери остро разкритикуваха руските бомбардировки в Алепо. През последните седмици Вашингтон и Москва си отправяха взаимни обвинения за сирийския конфликт.

„Адмирал Кузнецов“ е единственият самолетоносач в руския флот. Той може да превозва близо 50 самолета.

Британските медии припомнят, че въпреки наложените санкции на Русия заради украинския конфликт, международната общност се е провали в опита си да възпре руската военна намеса в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Не може на всякъде американска намеса.

    Коментиран от #2

  • 2 курчатов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Е има 7-8 никнейма но които и гол х.. да им покажеш пак американска намеса ще видят!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "курчатов":

    Или руска агресия и фалираща Русия!
  • 4 kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "курчатов":

    е има 7-8 нукнейма, където в Русия ако пръднат, те се наакват!!!
    А 777 американски военнибази по света, те не са агресия, те са мирни военни бази!!!
    ТцТцТцЦтц
  • 5 Минава ГОЛЕМИЯТ КОРАБ МИНАВА

    0 0 Отговор
    Не бе, не е песента на Силвия Кацарова а РОССИЯ МИНАВА а Запада зяпа като КУЧЕ ПРЕД МЕСАРСКИ магазин! И с почести на уважение ще го екскортират. Чичо ви СЕМ е МЕКУШАВ. И гайката му е също слаба. Русия дерижира танца със сабите и в Чечня и в Грузия и в Абхазия и Остия и в Украина и Приднестровие и в Сирия. А ти Пилещаров - курчатов - не страхуй ся дорогой, все будет в порядке, больше куряж! СЛАВА РОССИИ ! А мръхлячите да екскортират! Нека гледат, нека се учат!

    Коментиран от #18, #19

  • 6 stefan

    0 0 Отговор
    Русия направи фатална грешка с Украина , като агресивно и демонстративно открадна Крим и нападна източната и част ! Подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!! Това са чисти световни хулигани и терористи !!!

    Коментиран от #7, #8, #14, #16

  • 7 kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "stefan":

    Ти бил ли си някога в Крим, Украина??
    Русия направи единствено възможен ход с офицера на геопоплитическтата дъска и направи шах на САЩ!!!
    Днес, щяха да стоят американски ядрени ракети и система ПРО в Крим, а това е вече = на Трета Световна война!!!!
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "stefan":

    "Публикувано във факти.бг: Държава , която претендира за световна суперсила има БВП по малък от Ню Иорк !!!"

    Само като го прочета тоя израз и ми става ясно че си от платените драскачи - много лесно ви лъсват полираните мозъци, щото употребявате всичко на всичко 3-4 израза по отношения на Русия и нищо конкретно не говорите по темите, в които сте прочели думите "Русия", "Путин" и "Сирия" - важно е да отметнете поредния пост и да си цъкнете центчетата!
  • 9 goni

    0 0 Отговор
    Стефане, Стефане!:) Можеш ли да откраднеш нещо от себе си?!:) Крим никога не е бил Украински! Защо мислиш че толкова лесно им се отдаде кражбата на руснаците?!:) Ако, не ти се четат "сухи" исторически трактати, вземи прочети малко художествена литература!:) Тонове са изписани по въпроса! Не че одобрявам действията на държавното ръководство на Русия! Много по-добре би било, ако бяха послушали хора като Лавров! Такава пета колона щяха да вкарат на запада че ни Господа ни Дявола биха им помогнали!:) Ама, както обикновено тези който разбират не ги слушат!
  • 10 Morgoth

    0 0 Отговор
    Международната общност се провали не само да спре руската намеса, но и американската, и турската, както и не чак толкова директните намеси на Иран, Израел и Саудитска арабия. Направо казано - международната общност никой я не бръсне за слива. А междунатодното положение може да се опише само с една дума - хаос.
  • 11 Стефанаки

    0 0 Отговор
    Стефанаки с разу видно що въй за сефте в Москве? А ми че имеется хас. Представяш се за райска ябълка а в същност си ряпа. Аз бих ти предложил шпацирен саламен 200 грамен, сутрин преди закуска до кат ти съ упраи фокуса и спре да ти се върти компаса.
  • 12 Картър

    0 0 Отговор
    Защо плюете по Стефан? Не ви е много акълът, честно ви казвам. Крим бе откраднат от руските хазарски олигарси, открадаха го от украинските хазарски олигарси. Крим бе 80% собственост на Коломойша, сега може би е 100% на Дерипаска. ИСТИНАТА Е, ЧЕ ПУЧЪТ В УКРАЙНА СТАНА С БЛАГОСЛОВИЯТА НА ШАЛОМОВ. ИСТИНА Е И ТОВА, ЧЕ ЗА ЕДНА НОЩ УКРАЙНА МОЖЕ ДА СТАНЕ ОТНОВО РУСКА.
    ТАЗИ ОТВРАТИТЕЛНА ВОЙНА ПРОСТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ИЗТРЕБИ МАКСИМАЛЕН БРОЙ МАЛО РУСИ И РУСИ. ЗАЩО ЛИ? КАТО ПОМИСЛИТЕ МАЛКО И ЩЕ СЕ СЕТИТЕ.

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Картър":

    Може ама няма да стане - сега топката с кашата, наречена Украйна е в Ръцете на Запада и руснаците не са толкова прости да се занимават само заради идеологии и братя!
  • 14 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "stefan":

    Стефанаки, БВП на Н.Ю. е 621 млрд. $, а на Русия е 2.035 трлн.$! Хайде настрой си везната! И да не тролиш повече от мен!
  • 15 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: От министерството на отбраната обявиха, че ще „проследят всяка стъпка“ по пътя на руските кораби, за да гарантират безопасността на британския народ.

    Хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха ахахахахахахахахахахахахах англосаксонците трябва да се избият
  • 16 НЕразбирач

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "stefan":

    Човече?! Ти сериозен ли си?!
    Силно се надявам, че си пил нещо и си пропуснал обаче хапчетата....
    Пак казвам - дано е това!
    Виж, след тебе са ти обяснили това-онова...
    FcUK USA!
  • 17 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Малко им беше на рижавите кога бисмарк им потопи коритото сега пак са на 1 копче живот
  • 18 Панчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Минава ГОЛЕМИЯТ КОРАБ МИНАВА":

    Абе уважавам Россия, ама кажи да сложат един филтър над комина на Кузнецзов ве! някак си в 21 век сме, а?....пуши като мойта Лада от 1980- та година? Нещо не е наред! Трябва филтър! Абе не могеш да ме убедиш, че нямат филтри! Щом имат кафеварки и филтри за Лада Веспа, ще трябва и за Кузнецов да сложат! Много пуши ве!
  • 19 Панчо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Минава ГОЛЕМИЯТ КОРАБ МИНАВА":

    Вече не смея да кажа: Слава, ...на който и да било, освен на мацките и врабчетата! Честно. как ще коментираш въвеждането на 325 долара данък на безработен? Това е същата дивотия като въвеждане на задължителното ЗО на безработен, което нашите Лапачи въведоха май единодушно? Е, с такива методи аз не мисля,ч е би се оправил живота. Той човек като е безработен сякаш блъка от пари? Но света ви е луд и няма изгледи това да се оправи навред. Требват хора като чичо Скручи, за да се оправи на власт. Ала никой не пуска чичо Скручи? сите искат партии и диктатори? Това е масово явно заболяване на човечеството? Ами честито! Имате си ги навред. Само се борят единият да смени другият на власт и кокал. Всъщност, Слава Унгарии! чичо Орбан постъпи мъжки хем не се надупи хем защити унгарския интерес хем и бизнеса го уважава. Слава на манекенките и чалга мацките, алилуя!
  • 20 1111

    0 0 Отговор
    Ескортира и следи са различни неща!!!
Новини по държави: