22 Октомври, 2016 09:10 1 469 2

Хеликоптер Ми-8 се разби в Сибир, 19 загинали

  • ми-8-
  • хеликоптер-
  • русия-
  • сибир-
  • разби

Трима ранени са в критично състояние

Хеликоптер Ми-8 се разби в Сибир, 19 загинали - 1
Снимка: Wikipedia

Хеликоптер Ми-8 се разби на полуостров Ямал, намиращ се в северозападната част на Сибир, съобщи ТАСС. Деветнадесет души са загинали при инцидента.

Трима са ранени, а състоянието им е критично. Един от тях е бил транспортиран с хеликоптер до Уренгой, докато другите двама са получили медицинска помощ на място. Въпреки това състоянието им остава критично.

Хеликоптерът е изпълнявал полет от Сузунското находище в Красноярския край до Новий Уренгой в Ямало-Ненецкия автономен окръг.

От руската компания „Роснефт“ съобщиха, че машината е превозвала служилите на подизпълнителна фирма. Властите са започнали разследване на причините за инцидента.

Три са основните версии към този момент: нарушение правилата за експлоатация и безопасност на полета, неблагоприятни метеорологични условия и технически проблем.

Местните медии съобщиха, че психолози ще работят с близките на загиналите в тежкия инцидент. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор
    Е как да купуваме руска бойна техника?!!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    С пари! Ако не ти стигат центовете от ЕС и САЩ, хващаш се да миеш улиците или нещо друго, ако ставаш за по-квалифицирана работа; пестиш, договаряш кредити или лизингови условия (ако си по-безсрамен може и нещо на ФАКторинг да договориш ;) ; и купуваш, без да се правиш на много ербап, щото скъсаните мишоци всеки ги знае в нашия малък свят, а и си личат от далече и по дрехите, и по походката! Нещо неясно?