Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 11:38 1 471 0

Самотен вълк готвил атентат в Лондонското метро

  • лондон-
  • арест-
  • полиция
Самотен вълк готвил атентат в Лондонското метро - 1

Самотен вълк е готвил атентат в Лондонското метро, разкрива в. „Дейли мейл“. Става дума за 19-годишен младеж, който е бил задържан в петък ранния следобед за открития подозрителен пакет във вагон от метрото.

Евентуалната бомба е била обезвредена с контролирана експлозия в Северен Гринуич. Тя представлявала черен сак с подаващи се жици. Подозрителният пакет е бил задържан в четвъртък в района на метростанция Северен Гринуич.

От силите на реда отричат задържаният младеж да е бил свързан с терористична или радикална групировка. Той е действал сам по модела „самотен вълк“.

В момента не се разкриват мотивите, които са го накарали да изготви бомбата за метрото. Лондонската подземна железница вече беше обект на терористични атаки от радикализирали се ислямисти.

На 7 юли 2005 г. най-малко 56 души загинаха, а други 700 бяха ранени при бомбените атентати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: