Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 14:21 5 646 20

Британски изтребители прелетяха близо до руската флотилия

  • изтребители-
  • великобритания-
  • кораби-
  • русия-
  • адмирал кузнецов

Британците демонстрират сила

Британски изтребители прелетяха близо до руската флотилия - 1
Снимка: БТА/ AP

Изтребители на британските Кралски военновъздушни сили (RAF) прелетяха близо до руската флотилия, плаваща близо до бреговете на Дувър, съобщи „Таймс“.

Два изтребителя „Торнадо“ са демонстрирали „присъствие“, посочва изданието, отбелязвайки, че тези маневри са необичайни за британските ВВС.

Самолетите са прелетели ниско до осем руски кораба, сред които и единственият самолетоносач в руския флот „Адмирал Кузнецов“.

Руската бойна флотилия се отправи към Ламанша по пътя си към Сирия. Корабите тръгнаха от Североморск, а след преминаването на Ламанша ще се насочат към Средиземно море и крайната си цел.

Лондон изрази безпокойството си, а от министерството на отбраната обявиха, че ще проследят „всяка стъпка“ по пътя на руската флотилия.

„Адмирал Кузнецов“ е единственият самолетоносач в руския флот. Той може да превозва близо 50 самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 английска фашага

    1 1 Отговор
    е английските подлоги на САЩ нима не знаят, че руската флотилия отива към Сирия и за по-напряко минава през Ламанша, а не са отишли там да стрелят по англичани или французи. Престарават се излишно май.
  • 2 И нищо повече

    1 2 Отговор
    То и кучето наблюдава касапина ама и до чирак не е стигнало. Мръхлячите са МЕКУШАВИ а и ГАЙКА права и здрава се иска. А тяхната е и ЛЯВА ! Мей дава бузки в Брюксел, Борката в Лондон не му и на акъла иде дори да си среше разплетената дамаджана, ходи като бараба с таз коса като разплетена дамаджана! САЩ са уж БИЗИ! А РУСИЯ - СТРГО ПО РАЗПИСАНИЕ и ВРЪЧЕНОТО им УКАЗАНИЕ! Един момент моля да не забравя: Руската флотилия спря до ингилизите, направи ха си показна тренировка и без притеснение съгласно сценария и строго по СВОЕТО РАЗПИСАНИЕ! Свое а не на мръхлячите от НАТО! СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА РУСКЙ ФЕДЕРАЦИИ ! СЛАВА ПУТИНУ ! РАБОТАЙТЕ БРАТЦЪ ! А я жалкий болгарин, сежу и только смотрю и помоч кем то немогу! ПУСТЬ БОГ ХРАНИТ ВАС! А х.й с нас!

    Коментиран от #10

  • 3 Киро

    1 1 Отговор
    Съскат, съскат английските п...та!

    Браво, Марио Пузо е казал че са грозни, щото си седят сами на мъгливия остров, шибат си се помежду си и се израждат. Добре, че напоследък индийци и пакистанци вкараха малко разнообразие, та освен грозни сега са и мюсюлмани. Като минат изборите и аз отивам там да мия коли и оплакна амлко окото!
  • 4 най добрите

    1 0 Отговор
    Когато англетата са имали флот и владели света ,руските монголо-татари още са били в землянки .Все още английския флот е по-мощен и модерен от този на азиатските аборигени.

    Коментиран от #14

  • 5 АЗ САМ

    1 0 Отговор
    Tova pu6i kato pe4ka,goria6ta guma.Kakvato I'm darjavata,takava I texn..
  • 6 матрьош

    1 0 Отговор
    А ми путин да ходи да им сменя памперсите!

    Пак ще има триста рапорта за уволнетие и още толкова за предислоциране след това на..ране!!!

    То за това няма персонал за втори самолетоносач!!!
  • 7 Патриот

    0 1 Отговор
    Съмнявам се 2 самолета торнадо да се държат предизвикателно срещу авионосец с 50 самолета и един куп съпътстващи кораби натоварени с тежко оръжие...
    Според мен минали са да покажат че са там и с това всичко е приключило... Вероятно те са си мислили че са се държали предизвикателно, а руснаците не са разбрали. Едва ли англичаните са се задържали дълго защото съм убеден че Руснаците са имали готовност бързо да извадят няколко самолета, а да не говорим за останалите съдове, които са били в режим на бойна готовност ....
    Тоест всичко това, което е написано е леко съмнително!
    Твърде вероятно е да е било тъкмо обратното:
    Руснаците минават, а Англичаните са отишли да се представят " на килимчето"

    Коментиран от #16

  • 8 Алфата

    1 0 Отговор
    Тва мерене на /малки/ пишки край няма. Ама ме кефи кораба от снимката - евростандарт на двигателя евро минус 5!
  • 9 Чичо защо кашляш

    0 1 Отговор
    НАТО е клуба на мекушавите пи.ки ! Мекушави ! А системата им и КИРПИЧ БЕТОН: САЩ бутат ЕС а ЕС чака на Украина а Украина чака на САЩ и ЕС. Пушел му кумина, стандартите им били нам квиси, ингилизите били по-таквиси но стоят и ескортират на ПОЧЕНО РАЗДТОЯНИЕ защото помнят МРЪХЛЯЧИТЕ и ГРУЗИЯ и ЧЕЧНЯ и АБХАЗИЯ и ОСЕТИЯ и КРИМ и НОВОРОСИЯ. Днес танца със сабите се дерижира само от РУСИЯ, а мръхлячите зяпат като хрътки пред месарски магазин и преглъщат злъчно! Гледайте хрътки вие друг и без това не умеете! Гласувайте за Хитлери Клинтон и отивайте за свирка при Мадона! СЛАВА РОССИИ ! А Пусть собаки лают !
  • 10 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "И нищо повече":

    .... ха ха ха..... на места чак и рима има..... ха ха ха....
  • 11 Чърчил

    0 1 Отговор
    РУСИЯ впряга бавно, но впрегне ли, спиране няма. А Миша : - НАТО а тъй кто такой, а ну досвидание! Шойгу : - дръж се Семи за ритлите че пускам воловите по инерция! Путин: - запейте с мен или млъкнете или онемейте !
  • 12 Morgoth

    0 0 Отговор
    Корабите на Русия със сигурност са поискали разрешение за минаване от там, позовавайки се на международни спогодби, и са получили такова.
    Британските самолети пък от своя страна най-вероятно са извършвали рутинните натовски патрулни полети и също са предупредили руснаците да не се шашкат.
    Такива големи сили не се дуят като идиоти, но на медиите им трябват скандали, така че защо да не интерпретират като агресия и двете?
  • 13 Картър

    1 0 Отговор
    Чърчиле, малко мозък няма да ти навреди. Нали знаеш, че след ТСВ няма да има янки? Няма да има и руснаци. Просто всички на тази планета ще сме мъртви.
  • 14 амиго

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "най добрите":

    Не е точно така. Руснаците са имали добри мореплаватели далеч не по-късно заедно с английските. Но не се описва това в световната пресса, незнайно защо? Аз съм фен на фактите. Никой не отрича заслугите на Кук, Магелан, но паралелно с тях руски мореплаватели са пътували и изследвали северните морета и не само. Лисиченко, Ермяков, и много други... не е въпроса във фукането по нации! Въпроса е, че руснаците отиват за да се бият с джихадистите, което е от полза и за нас и за цяла Европа, а и за целият нормален свят! Джихадистите са новото SS на мераклиите за световен халифат Райх. Адолф бе поредният опит. Абу Ал Бакр Багдади е другия. Колкото и да ги плюят разни хора, те поне воюват срещу терора. за което лично аз ги подкрепям морално. Няма война без невинни жертви. Терористите са виновни! Контратерористите от РСА на Сирия, кййюрдски, ирански, Хизбулла, САЩ и другите антиджихадистки сили са правилното. А кой какво прави конкретно не зная? Но говорим принципно. Във война какво ли не е ставало? Ти да не искаш англичани и руснаци да се сбият в Ламанша за да докажат кое магаре е по-мъжко? Това би било поредната лудост в света...

    Коментиран от #15

  • 15 раптър

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "амиго":

    Публикувано във факти.бг: Ти да не искаш англичани и руснаци да се сбият в Ламанша" - няма такава опасност, англичаните няма да се сбият с руснаците , в боя те ще участват само с английски рев! но ще реват с пълни гърла и храбро!
  • 16 ГоУст

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Патриот":

    До самолети няма да се стига - има си ракети на корабите за тази цел ,изстрелват се бързо и лесно от едно копче и птичките изчезват след секунди от радара

    Коментиран от #17

  • 17 амиго

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГоУст":

    Това имам впредвид, че мислите като бай Ганьовски запалянковци туук май....? Ако англичаните по някакъв каприз стрелят моментално Пеци Велики и останалите ще отвърнат и започва война... А това ще е най-тъпото, при условие, че Ламанша не е затворен за мефждународно плаване пролив. Това не е частен голф клуб... Освен това очевидната антируусска коалиция и на британски и други политици е видна. Не е причината Крим, а други неща. Но повода е Крим. Е, не зная как ще завърши тоя свят, но ако не една, то друга човека простотия положително ще ни довърши... Визирам я ядренни я други....
  • 18 кой

    0 0 Отговор
    Aлфaтa,ти тирaджия ли си бе кaлмук-тук нямa евро
    тук имa Рускa боеспособност и нaдежност.По време нa войнa екологиятa не е от знaчение лигльо!!.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Съвет до Картър

    0 0 Отговор
    Както и да го прикриваш по-реално бибило да се подвизаваш до псевдоним който по-приляга и правидно ще звучи като Катър защото с Картър ИЧ връСкъ нямаш . Катър е по-органик и по-правдоподобно. Катър защото ти нямаш дименсията на Картър!
Новини по държави: