Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 17:03 2 269 13

Русия създава нова сателитна система за военни цели

  • русия-
  • система-
  • военни-
  • сателитна-
  • комуникация-
  • армия

Руснаците работят и по нови транспондери за самолетите

Русия създава нова сателитна система за военни цели - 1
Снимка: БТА/ AP

Руснаците работят по създаването на нова унифицирана система на сателитни комуникации, която ще бъде използвана за военни цели.

Това заяви зам.-началникът на Генералния щаб на армията, цитиран от „Интерфакс“.

В допълнените Москва работи и за създаването на нова генерация радио оборудване и транспондери за самолети.

От Генералния щаб изразиха надежда, че новите модели ще бъдат значително по-добри от тези на чуждите страни и ще дадат предимство на руските въоръжени сили.

По-рано стана ясно, че Русия успешно е завършила система за интернет комуникация, предназначена за военните. Тя не е свързана с глобалния интернет и мрежи, а предаването на секретна информация се осъществява с помощта на скрити електронни адреси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Аууу
    Тези партенки и пияни ушанки начиии...
    Сега троловете ни, какво ще правят!!???
    Ще седнат в 20 годишното БеНВе и ще хулят на дядо си москвича))))

    Коментиран от #9

  • 2 Евро гейзери

    0 0 Отговор
    С две думи руснаците ще си имат независими комуникации и дори САЩ да скапят мрежата няма да им създадат проблем.
    Лошото е за ЕС САЩ го тъпчат с джихадисти маскирани като бежанци,мъчат да пробутата и корпорациите си с търговско споразумение,руснаците пък го правят зависим с газ и други суровини.А през това време меките китки в Брюксел се правят,че уж контролират нещата докато се дупят на Ердоган.
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Москва нека първо си направи една операционна система която да бъде сложена на държавните им компютри в учрежденията и в армията, защото ще берат много ядове с янките. Доколкото знам китайците забраниха използването на държавно ниво на последните версии на уиндоус. Както съобщихте е хакнат сайта на външното им министерство и не вярвам Лавров да е гледал порнхуб. Утре да не хакнат и военното министерство.

    Коментиран от #4

  • 4 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Картър":

    Няма значение е каква е операционната система, ако ще и да е на Правец. Между другото те са били с BIOS / Oric Basic (версия на MS Basic). Всички хакнати " коптори" са официалните. Тези, които се използват за секретни аналитични функции, са изолирани от общата мрежа. Проникването в тях е много по-трудно, но е и невъзможно. Системата на защита при тях е следната-външен периметър, устройства, които засичат опит за проникване от разстояние, и вътрешен периметър недопускащ на работещите с тях да копнат и предадат информация. Например, оставят си личните мобилни устройства извън мястото на работа и ползват само вътрешно-служебни такива. Хайде стига толкова от мен.
  • 5 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    не е ли рано за новогодишни пожелания?нека първо видят как им изглежда единствения самолетоносач и как завърши единствения им смарт телефон.така и със самолетите и танковете им.все утре ще направят някакъв много добър ама все не им се получава след като измряха и последните нациски инжинери дето бяха пленили :)!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Трол
    Как е беенвето
  • 7 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Смартфона не им е единствен. За доказателство имената им-Хайчскрийн алфа ер и йотафон. Нещо друго за тролене?

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    вече имат три телефона?иотатата фалира ,но нека се радваме на новите напъни.другите два дори в гугала ги няма :)))!има ги ,шегувам се разни китаиски сглобки на наи- евтините западни образци,подобно на руските автомобили,пардон каруци!та за иотата ми беше приказката ,голем телефон еи,путин го подари на китаиския президент,нищо че последния би могъл да си го вземе в китаи където го сглобяват.та беше голям рев как щели да изместят аифон били незнам кво си и т.н.,а леееко фалираха:) и обещанието им за 3 ката тази година го позабравиха :)!та сега и новите обещания с тези космически проекти ще ги видим,като северен ,труски и южен поток и т.н. смешни лъжи дето тук ги припявате .дано само някои от корабите им не потъне авариино в средиземно море че ще предизвикат сериозна екокатастрофа.

    Коментиран от #10

  • 9 Комунисти от цял свят ходете се гръмнете

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    То, точно ти си трол, бе, ама безплатен, на идеологическа основа! Със светла вяра в комунизма и яко зареден с демагогия. Нищо, де, като са те подготвяли за трол, те просто не са знаели какъв самороден талант ще намерят в твое лице. Аз, от друга страна, искрено харесвам Русия, но не и фанатичните блюдолизци и привърженици на този или онзи полюс. И никак не ми се харесва, че има едни екземпляри с блеснали погледи на алкохолици и наркомани, които се пулят и с радост изпълняват професията ибрикчия при поредното надпръдване между Русия и Запада.

    Коментиран от #12

  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Йотафон не е фалирал защото това е името на телефон а не на произвеждащата го компания. Не стана масов поради цената си. Но се произвежда. Второ фирмата Джола собсвеност на Берьозкин произежда смартфлни и таблети с...руска операцоинна система. Тя е разработена на базата на ядрото на Sailfish. В момента производството е на изпитателно ниво. Но както и да е. Не за тлва спорихме. Аз коментирах думите ти: "и как завърши единствения им смарт телефон"
    И просто каписах, че не им е едиствения. Ти влезе в обяснителен режим.
    Последно руснаците едиствен или не смартфон имат? Или както винаги пишеш за да тролиш платено или не? А, какво ти казва сега Козяк?

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    ти си прав имат три телефона :),а иотатата не е фалирала макр да е .та фирмата на бериозкин или матриошкин е фирма на путин и като сега не и излиза сметката се финансира отново от държавата русия с нов напън явно,щом от телефона са се прехвърлили на таблет.та имаха зор и обещаваха 3 на иотата през тази година ама на нещо не излезнаха сметките за кои ли път.що се отнася до троленето ти си шампиона.сменяш никове пишеш понe с 3-4 едновременно и спамиш основно.като става въпрос за сериозни твърдения правиш особено вярни като за партията маика или за признаването на украина от китаиците в завареното положение или за латинизацията на румънците в 18 ти век и т.н. смешки.няма проблем аз ще съм в обяснителен режим винаги като пробваш отново !
  • 12 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Комунисти от цял свят ходете се гръмнете":

    а ти ефтин
    а ма платен Трол, е и)))
  • 13 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Те затова руският народът им е гладен с малки заплати и мизерни пенсии ели ели кътат а в магазините всичко скъпо ! Москва и Санкт Петербург са добре а останалото е БАТАК !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания