Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 20:41 2 586 4

Валония: Не приемаме ултиматума на ЕС

  • валония-
  • ес-
  • канада-
  • сета

Лидерът на Валонския парламент Пол Мане заяви, че не приема ултиматума на Европейския съюз за Общото икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (Comprehensive Economic and Trade Agreement, CETA), съобщи белгийската агенция Белга.

ЕС даде на властите във Валония срок до понеделник вечерта, за да се определят по отношения на CETA. Ако френскоезичния регион на Белгия не одобрят подписването на договора, предвидено за 27 октомври, срещата на върха ЕС-Канада няма да се състои.

Според медийни съобщения лидерът на Валонския парламент е под изключителен натиск от Брюксел, който иска Общото икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада да бъде одобрено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАБА ГЕНА

    1 0 Отговор
    НЕ СЪМ МНОГО ПРОСВЕТЕНА ПО ТОЗИ ВЪПРОС ,НЯМА МНОГО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА.НО ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ,ТОЗИ ДОГОВОР БИЛ ДОСТА ЗАРОБВАЩ .ДАНО ВОЛОНЯ НЕ ГО ПОДПИШАТ.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАБА ГЕНА":

    Хем не си "много просветена",хем обаче си успяла да разбереш че договорът бил мнооого заробващ.А кои са робите и кои-робовладелците-няма значение,важното според теб е да не се подписва нищо!

    Коментиран от #4

  • 3 Диди

    1 0 Отговор
    Забавни сте и двамата.Аз мисля,че е по добре споразумението да на се осъществи.СЕТА е подэбно като наТТИП.
  • 4 Армагедон

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Г-н шеф на муле, извинявай, но трансатлантическото споразумение дава правото на корпорации да съдят за щяло и не щяло държави пред частни съдлиища бе? Това е като мафията в Страстбург - който рецизив ни осъди и му плащат. само тубим. никкво споразумение! Да живее естественната природа и неГМО екстрактите. Да картофа също е генетичен модел но има някои култури са адски вредни. Абе оставете хората да си гледат живота стига сте ни глобализирали с простотиите си! да има и полезни неща, но са малско. Не бива да се дава власт на корпорации над държавни служби. Нали нашите са слуги на външни и затова мрем и беднеем.... Ти явно си глобалистче като Меркел и Юнкер и Шулц и останалите от ЕС елита? Не е добра изетна за глобализма! Това е като да смесиш динозйври и елени и сърни...виждаш какво става...ад за хората....
Новини по държави: