24 Октомври, 2016 14:40 2 376 7

СЕТА пред тотален провал

  • сета-
  • споразумение-
  • белгия

Брюксел също реже споразумението

Европейският съюз призова за търпение в опита за спасяване на споразумението за свободна търговия с Канада, известно като СЕТА, съобщи U S News.

Белгийската провинция Валония все още отказва да одобри споразумението, с което блокира одобряването на цяла Белгия. За да бъде то прието е нужно одобрението на всички страни – членки в ЕС. Все по-възможна става и отмяната на срещата на ръководството на ЕС с канадския премиер Джъстин Трюдо, която беше планирана за четвъртък.

„Европейската комисия по традиция не определя срокове и ултиматуми“, заяви говорителят на ЕК Маргаритис Схинас.

Руската редакция на „Дойче Веле“ съобщи, че вече и региона на Брюксел е отказал да одобри споразумението, което значи, че почти със сигурност Белгия ще се обяви срещу него.

Така вече два от трите района в Белгия се обявиха срещу споразумението. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Триста страници основен текст и 1200 страници приложения и Европа иска от Валония до броени дни да си каже мнението.
    Не че нашите български кавали са ги чели тия триста страници +1200, когато одобряват.
    СЕТА е заробване на националните държави от фирмите. СЕТА е документалният, юридически край на държавите.
  • 2 Браво

    0 0 Отговор
    Добре че белгийците излязоха пичове, защото ако зависи от нашите и управниците в ЕС, вече да сме подписали и онова с краварите. На всички е ясно, че и двете споразумения са абсолютно неизгодни за Европа, обаче какво от това? Група алчни и продажни европейски началници не се интересуват от такива подробности...
  • 3 ТИТО

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: СЕТА пред тотален провал------ДАЙ БОЖЕ....
  • 4 ГЪДИ ГЪДИ

    0 0 Отговор
    ДО СОФИЙСКАТА ЦЕНТРАЛА НА САЩ ЗА ГЕЙ-ПАРАДИ , ЦРУ-ПРЕВРАТИ и РОКИНДРОЛь ------------------------
    А МАДРИЦКИЯТ КРАДЕЦ-вор , царь СИМЕОН ГОРСКИЙ- ШИМОН- ХАСАН-КОХАРИ –КОБУРГ-ЩАЙН НЯМА ЛИ ДА ИЗ.ЕРЕ НЯКОЯ ИВРЕЙСКА МУДРОСТЬ ?Или си грее задник по тия РИВИЕРИ ,и харчи крадени от булгарского рода денежки? ЖИВ ЛИ Е АВСТРИЙСКИЯ СКЕЛЕТОН ?
    ЦУКЕРБЕРГ... АЗ СЪМ ЗА МИЛА РУСИЯ С 2 РЪЦЕ И СЪРЦЕ !!Г
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Защо бе? Нали боко тиквуня ги разписа тия няколко хиляди страници. Та чак и ги свърза с отпадане на визите. А визите трябваше да отпаднат преди пет години. А боко тиквата издейства дори че след като вече разписа визите можело и да отпаднат след една две години. Пу продажен.

    И коалиционният му партньор го нарече бай х.й. Никакъв бай х.й не е бай г.з ..
  • 6 Carfen

    0 0 Отговор
    Днес малко след 17ч по БНР слушах наш евродупетат, който рече и отсече, че неговата работа в европарламента е да се подпише СЕТА.

    Май се беше заблудил, че Брюксел е много далече, или че мандатът му е пожизнен. Предполагам, че езиковата му култура е като на Бюреков и дори пребивавайки в Белгия не е наясно с тамошната действителност.
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    и сега кво?европа не прие и сета ,а пеехте тук щуротии дето били послушни и т.н. .не прие сета заради една провинция на белгия,тва се нарича демокрация или зачитане на общото мнение .друг е въпроса че трябва да се върви към общ стадарт и да отпадат във времето пречките за свободно придвижване на стоки ,хора и капитали.
Новини по държави: