Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 15:10 1 610 3

Бежански бунт на о. Лесбос

  • лесбос-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • бунт

Чужденците недоволстват от бавното разглеждане на молбите им за убежище

Бежански бунт на о. Лесбос - 1
Снимка: БТА/АР

Бежанци от Пакистан и Бангладеш нападнаха офис на Европейската служба за подкрепа на гръцкия остров Лесбос, съобщи ТАСС. Чужденците недоволстват от бавното, според тях, разглеждане на молбите им за убежище.

Стотина души хвърляли камъни и запалени дрехи срещу офиси на службата в приемния център в Мория. На сградите са нанесени значителни поражения, а служителите в тях са своевременно евакуирани.

Повече от 15 000 кандидати за европейско гражданство живеят в претъпканите центрове на гръцките острови в Егейско море. Те чакат седмици, а понякога и месеци, за разглеждане на техните молби. 

Само на Лесбос бежанците са около шест хиляди. Цфрата е двойно по-голяма от капацитета на намиращите се на острова два бежански центъра. Протестите и насилието между обитателите в тях е ежедневие. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    0 0 Отговор
    Ами да ги връщат по-бързо по родните им места бре, какво се мотат :)
    Какви са тия бежанци от Пакистан и Бангладеш? На това му се казва икономически имигранти.
  • 2 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ИЗБИТЕ ГИ ДА НЕ СЕ МЪЧАТ. АКО НЕ ГИ ПРАТЕТЕ НА МЕРКЕЛ.
  • 3 Вирус

    0 0 Отговор
    Браво! Ето така се става гражданин на ЕС!
Новини по държави: