Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 16:07 1 658 0

Словения вдига нова ограда на границата

  • словения-
  • ограда-
  • граница-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • шенген

Любляна: "Трябва да сме в постоянна готовност за кризисна ситуация с бежанския поток"

Словения вдига нова ограда на границата - 1
Снимка: БТА/АР

Словенският премиер Миро Церар обяви, че страната му строи нова ограда срещу мигрантите по границата си с Хърватия, предаде радио Б92. Той уточни, че страната му повишава мерките за сигурност, заради усложнената обстановка на полуострова.

Новата ограда ще бъде изградена от панели, а не от тел. Причината е, че втората не успя да спре по никакъв начин бежанците през миналата година, когато те безпроблемно преминаваха през съоръжението на границата между Словения и Хърватия.

„С оградите насочваме потенциалните мигранти към определени точки на влизане, където ще бъдат прилагани правилата на Шенген. Словения трябва сама да решава кой може да влезе", заяви премиерът Церар на пресконференция в Белград.

Той добави, че е възможно споразумението за реадмисия между ЕС и Турция да се провали и мигрантските потоци да се увеличат. По думите му Любляна трябва да е в постоянна готовност за кризисна ситуация по границите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: