25 Октомври, 2016 18:07 2 482 3

Ку Клукс Клан действат и на германска територия

  • ку клукс клан-
  • расисти-
  • германия-
  • сащ

Германската левица притеснена

Ку Клукс Клан действат и на германска територия - 1
Снимка: Wikipedia

Германските власти смятат, че четири групи от последователи на Ку Клукс Клан действат на територията на страната, пише вестник „Зюддойче цайтунг“.

ККК възниква в южните американски щати през 60-те години на XIX век. В Германия расисткото братство „стъпва“ през 20-те години на миналия век, като е активно и до днес.

През годините американски лидери на „белите рицари“ посещават на няколко пъти европейската страна, както и други на Стария континент.

Моника Ренер от левицата „Ди Линке“ заяви, че броят на членовете на Ку Клукс Клан в Германия е малък, но това не означава, че няма опасност.

От 2001 година насам на германска територия са регистрирани общо 68 престъпления, пръст в които имат последователите на Ку Клукс Клан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WhitePride

    1 0 Отговор
    Малко по-малко европейския народ се изправя... това са последиците от ръководената политика на Европа в последните няколко гидини.....

    Коментиран от #2

  • 2 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "WhitePride":

    Така е, левичарската политика е известна с таланта си за унищожаването на цели нации с неадекватната си политика, все пак са еврейски деца, до каквото се докоснат вече не става за нищо. Само крайнодесните можем да противодействаме на тази чума, и когато хората го осъзнаят Европа отново ще ръководи света както й се полага по право!
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Ми тя германската левица е пълна с толерасти, а толерастията си е крайно нещо и щом се появи едната крайност, появява се и противоположната и. Лошото е че вместо виновните управляваши, обикновенните хора го отнасят в повечето случаи.
Новини по държави: