Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 18:20 1 084 2

Обявиха финалните дестинации на Обама - идва на Балканите

  • барак обама-
  • сащ-
  • президент-
  • дестинации-
  • финални-
  • германия-
  • гърция

Преди края на втория си мандат Барак Обама ще се срещне и с Ангела Меркел

Обявиха финалните дестинации на Обама - идва на Балканите - 1
Снимка: БТА/ AP

Очаквайте подробности!Американският президент Барак Обама ще лети до Гърция, Германия и Перу през следващия месец. Очаква се те да са финалните му дестинации като президент на Щатите, съобщи ДПА. Вторият мандат на американския държавен глава е към своя край, а по конституция той няма право на трети.

В предаването на Джими Кимъл Барак Обама се пошегува, че ако за трети път бе станал президент, то съпругата му Мишел е щяла да се разведе с него.

Барак Обама е избран за президент на Съединените американски щати през месец ноември 2008 година. Встъпва в длъжност през януари 2009 година. През 2012 година демократът отново е избран за държавен глава.

В Гърция президентът ще се срещне с местните лидери, за да изрази своята подкрепа за икономическите реформи в балканската страна. ДПА пише, че в Германия ще се срещне с канцлера Ангела Меркел – основни теми ще бъдат Украйна и Сирия.

В Перу пък Барак Обама ще присъства на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество.

Новият американски президент ще бъде избран през следващия месец. Основните конкуренти за мястото са Хилъри Клинтън от лагера на демократите и Доналд Тръмп от този на републиканците. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    0 0 Отговор
    А дали е поканен? Тук ако дойде Баце ще се н.-ерре от кеф. Но да гледа да е преди изборите. Че след изборите пак ще завари Баце на-ран, но не от кеф.
  • 2 обонго мамунски

    0 0 Отговор
    Финални инструкции