25 Октомври, 2016 19:53 1 203 4

Германия отмени концерт за арменския геноцид

  • концерт-
  • турция-
  • германия-
  • геноцид-
  • истанбул-
  • консулство

Признаването на арменския геноцид от страна на Германия предизвика напрежение с Турция

Германия отмени концерт за арменския геноцид - 1
Снимка: Wikipedia

Германия отмени концерт за арменския геноцид, планиран за 13 ноември тази есен в консулството на страната в Истанбул, съобщи ДПА.

Турският президент Реджеп Ердоган бе сред поканените на културното събитие на Дрезденския симфоничен оркестър.

От германското външно министерство обявиха, че не са участвали в издаването на поканите и че „стаите в консулството на страната няма да бъдат на разположение на 13 ноември“.

Преди месеци се стигна до дипломатическо напрежение между Анкара и Берлин, след като в германския парламент бе приета резолюция, признаваща арменския геноцид в Османската империя през Първата световна война.

Концертът щеше да налее масло в огъня. През изминалите месеци турските власти остро разкритикуваха събитието, финансирано от Европейския съюз и германското външно ведомство.

От Берлин обявиха, че концертът е отложен, но не споменаха нова дата за провеждането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТОРИК

    0 0 Отговор
    ТИЯ НЕМЦИ ИСКАТ ЛИ 3 ,5 МИЛИОНА БРАДЯСАЛИ АРАБИ ЗА ГОСТИ ? ГЕРМАНЦИТЕ ЗА ДА ИЗТРИЯТ СРАМА ОТ МИНАЛОТО СИ СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАНИМАВАТ СВЕТА С АРМЕНСКИ ЦИГАНИ !!!
  • 2 Кометата

    0 0 Отговор
    НЕ Е "концерт за арменския геноцид" а концерт в памет на жертвите от арменския геноцид
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Да отговоря на т.нар.историк, фесе, като приспаднем турците от български и гръцки произход и разбира се евреи като Реджеп, то да ти кажа остават към 40 милиона кюрди и всичко останало са цигани в Турция. Арменците са наши братя християни и са народ достоен за уважение и почит!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Акромата

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Картър":

    Прав си за арменците, израстнал съм в една стара махала София, имаше 3-4 арменски къщи, другите български и 2-3 македонски, арменците бяха "белите" хора в квартала, винаги дружелюбни и усмихнати, занаятчии големи - къщите им най хубвите, макетата бяха бели м..говци - всичко занемарено, крадат, мажат, бандитска работа
Новини по държави: