Last news in Fakti

25 Октомври, 2016 21:11 4 651 25

Новата ракета на Путин може да унищожи Тексас с един удар

  • русия-
  • ракета-
  • satan 2-
  • ядрено оръжие-
  • оръжие-
  • сащ-
  • путин-
  • снимка

Мощността на удар с тази ракета ще е стотици пъти по-голяма от Хирошима и Нагасаки

Новата ракета на Путин може да унищожи Тексас с един удар - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия се похвали с ядрено оръжие, което с един удар може да унищожи територия като американския щат Тексас, пише Gizmodo.

„Сармат“ РС-28 е стратегически ракетен комплекс от пето поколение. Най-новото и грандиозно руско оръжие може да достигне скорост от над 7 километра в секунда.

Супербомбата е способна да изпепели територии „колкото размера на Тексас“. Мощността на един удар ще е 2000 пъти колкото бомбите, пуснати над Хирошима и Нагасаки през Втората световна война.

Американските бомби срещу японците са незначителни в сравнение с днешните термоядрени глави, посочва изданието. Пет-шест от руските ракети ще доведат до изчезването на източното крайбрежие на Щатите.

За да е още по-мрачна картината, „Satan 2“, както е известна руската ядрена бомба, може да блокира радарните защити и да премине разстоянието до западното или източно крайбрежие на САЩ.

Снимка на оръжието бе публикувана от компанията-производител „ГРЦ Макеев“. През 2013 година Москва обяви, че ще започне разработването на ракети, които да заменят тези от ерата на Студената война.

И докато не се очакват непосредствен военен конфликт между Русия и НАТО, то със сигурност е притеснително, че руснаците са разработили такова катастрофално оръжие, посочва Gizmodo.

Новата ракета на Путин може да унищожи Тексас с един удар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жидомасонски ватенка

    0 2 Отговор
    Аре стига простотии! То и американците ако си пуснат разните щамове на Ебола и Антракс, дето са ги разработили, ще изтребят всичко живо и ще оставят инфраструктурата. Руснаците са ербапи да правят оръжие ама янките са потомци на каторжници и всякаква измет от Европа. Нали така изчистиха територията от индианци - дадоха им одеала с тиф, чума и секви гадории, а останалите изтрепаха, докато не се оказа, че останаха няколкостотин хиляди и ги затвориха по резервати. Просто ще си ваксинират собственото население и ще изчакат няколко месеца да видим после кой ще стреля?!! Нали те създадоха вируса на СПИН и резистентни се родиха чак след 30 години, а през това време всичко заразено измря. Руснаците още си мятат ракети, а онея печатат долари и купуват цялата държава за един ден и задължават правителствата да им купуват старите оръжия и генномодифицираните храни при това с огромна благодарност...
    Еее кой е по-тарикат?
  • 3 Провинциалист

    1 2 Отговор
    Е.а ти простата пиянска нация-да се хвалят как и какво могат да унищожат-те друго и не могат,освен да рушат.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 4 tost

    1 1 Отговор
    Денги неть,бомби есть . ;)
  • 5 tost

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Провинциалист":

    Прав си пич,друго си е Америка,колко много „построиха“ в Хирошима ,Нагазаки,Корея,Виетнам,Авганистан,Ирак,Либия и не безизвестното,задкулистно участие в Сирия.Много лоши тез руснаци бе,на всичкото отгоре взеха ,че ни „откъснаха“от Османската империя.

    Коментиран от #10

  • 6 посочва Gizmodo

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Провинциалист":

    Gizmodo е американско издание започнато от англичанин! Не са виновни руснаците, че онея ги тресе параноята!
    Това сравнение и пример са дело на някой тамошен трол, а ние тука си го храним...
  • 7 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Провинциалист":

    Айде, горките тролчета няма да спят тая вечер след две статии за страшната руска ракета. Време е да пуснете статия за някое велико американско оръжие, че да се успокоят малко. Но не им казвайте, че при война америкаските им богове хич няма да се сетят за тях и ще ги оставят на произвола на руския войник.
  • 8 Тошибиян

    3 0 Отговор
    Сатаната е най страшното правено някога
  • 9 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Обикновена черна химикалка не плашойтес.
  • 10 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "tost":

    друго е викаш,финската,смолянската,кримската,финландската,чечня,северна осетия(Грузия),Крим,ДНР,ЛНР;))))аман от русофили,вземи се образовай малко!Незнам кой те е отървал от Османската империя ама знам какво казал Левски и други за рашките като дошли да те отърват
    може и баба ти да я отървали и да си наполовина русначе;)и в Добруджа за малко да ни отърват и в Балчик през 1916,София,Варна заедно с Американците ни отърват много!Стига сте дишали пръднята на руснаците или на някой друг,все търсите кой е лош,кой е добър...почнете от сами себе си...троллове!Обичайте България,който му допада да плюе по Бг и да хвали рашките,Путин раздава паспорти,бегом в Россию

    Коментиран от #11, #13

  • 11 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    За Левско знаеш тва, дето ти го набиха в празната глава последните 5-6 години.

    Коментиран от #25

  • 12 foks

    1 0 Отговор
    добре но после?Може би не знаеш колко хубаво ухаеш!?
  • 13 tost

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Приятелю,ако не бяха рашъните,сега България нямаше да съществува на картата,турците щяха да ни бомбят(виж кво правят с кюрдите) а ти ,може би щеше да си „първа цигулка“,в оркестъра на Ердоган.И между другото Левски и Ботев щяха да са терористи номер 1, за турците.

    Коментиран от #17

  • 14 азсъм

    0 0 Отговор
    Това не е новина. Ех, ако бяха направили ракета, която да им изхрани мизерстващите, това щеше да е наистина голяма новина!
  • 15 чук норис

    0 0 Отговор
    Мурзилки, взехте ли си рублите.

    Коментиран от #20

  • 16 mediator37

    0 0 Отговор
    Сатана, Сармат, Воевод- Предъвкване на стари манджи.

    Коментиран от #18

  • 17 Руски резидент

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "tost":

    Не споменавай Левски! Защото той го е казал:
    "Който ни освободи, той ще ни пороби"
    Руснаците ни го причиниха два пъти ...

    Коментиран от #19, #22, #23

  • 18 НЕ Е ПРОСТА РАБПТА ДА СИ ГОТВАЧ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    КОЙТО МОЙ ДА ГОТВИ ША ЯДЕ ВКУСНИ МАНДЖИ КОЙТО НЕ МОЙ ДА ГОТВИ ША ДЕБЕЛЕЙ ОТ ХАМБУРГЕРИ
  • 19 УЖ СВОБОДЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руски резидент":

    ПЪК ОСТАНАЛИЯ СВЯТ Е СВОБОДЕН ДА ИЗПЪЛНЯВА ЕДИНСТВЕНО КРАВАРСКИТЕ НАПЪНИ ЗА ИЗПЕПЕЛЯВАЩА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 20 ДОКЪТ Е ВРЕМЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "чук норис":

    Обръщай кинтите в РУБЛИ
  • 21 Няма време

    0 0 Отговор
    Те това е животът , едни гонят икономически ръст , други военен мъст . Въпросът ми е....,кое ще спечели? ЗЛОБАТА, ИЛИ РАЗУМЪТ ?ще ида да пийна една бира .
  • 22 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руски резидент":

    И кога и къде го е казал ве неграмотник? Само ти ли не разбра че това е писано в базик лийкс. Е това са неграмотниците прочетат нещо на майтап и започнат да оплюват Апостола. Слагай феса и се изнасяй към анадола.

    А израза е писан по времето когато краварите ни "освобождаваха" от комунизма и трябва да ти е ясно какво точно се визира. Например узурпирането на тецовете и десетократното увеличение на електроенергията, прогонването на Българите от България, унищожаването на армията, окупацията на страната от говедарите и т.н. и т.н.
  • 23 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руски резидент":

    Явно не си гледал опровержението в „Господари на ефира“,където много ЯСНО се доказа ,че Апостола не е казвал такова нещо.
  • 24 Диди

    0 0 Отговор
    До,,няма време,,.И аз така мисля и се надявам разума да надделее.Аз няма да отида да пийна бира,сега съм на уиски,днес е 26 октомври ,,Димитров ден,,Аз съм Димитричка,наздраве момчета.
  • 25 кркококо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    кроко по-спокойно,нещо не си спомням да сме пили за една маса,знам много неща,ти например като толкова си отворен би ли ми казал в Стара Загора при клането кой изнесе информацията на турците(които дойдоха да изколят сумати народ)след като "........" след като ги залъгаха в капана?Моля ти се без да вилнееш тук с познанието си колко съм прост и пропагандиран и т.н,просто отговори ми кой стои зад това,нека някой да каже който има такава информация без аз да пиша....не искам с никой да се карам,просто споделям си мнението което се базира не на емоции а факти приятелю,на които се базира и твоите твърдения;))ти си чел едно аз съм чел друго)нали като твърдиш че ми е набито в главата,не искаш да кажеш че в твоя а глава също е набито;)или си бил до Левски?;)))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания