26 Октомври, 2016 15:00 4 024 33

НАТО вкарва Русия в огнен обръч

  • нато-
  • армия-
  • русия

Готви се най-голямото струпване на войски след Студената война

НАТО се готви да струпа 4000 военни по границата на Русия, съобщи „Индипендънт“.

Това ще е най-голямото струпване на войски след Студената война. Алиансът ще преговаря с държавите – членки за изпращане на свои военни по границите на Балтийските държави и Полша. Това се планира за началото на следващата година.

Русия също демонстрира сила през последните седмици, като започна придвижването своя флота към Сирия и премести ядрени мощности в близост до границата с Полша.

Сега 4 бойни групи ще бъдат разположени в Литва, Естония, Латвия и Полша. Те ще бъдат съпровождани от бронирана пехота и дронове.

САЩ, Германия, Великобритания и Канада ще предвождат групата. Очаква се подкрепа още от Франция, Италия и Дания.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че „така ще се демонстрират трансатлантическите връзки. Според него това ще е и сигнал към кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, който обвинява Европа, че не е достатъчно дейна в акциите на НАТО.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    С Русия е свършено!:) НАТО струпва 400 военни по границите с Русия!:) Аман Заман!:) Факти!!! Моля ви!?:) Не давайте на неграмотници да пишат от Ваше име даже и да е син на Шефа!:)

    Коментиран от #4

  • 2 Винокуров

    0 0 Отговор
    Поредни смешни холивудски екшън комедии... Т.нар. съюзници на САЩ нямат заедно ярмия колкото Русия има само в южния военен окръг....да не г оворим за великата хъмериканска армия, съставена от платени негри и чикоси....
  • 3 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    той и Хитлер струпа войски пред границата на Русия
    след това половина Европа стана руска
    сега цяла Европа може да стане Руска
  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Те ако нистина мислеха че има заплаха щяха да пратят 400хил. Но понеже целта е да се симулират гърчове за пред хората, затова пращят само 400 че имаче ще се охарчат много.
    А и сайта изкача с гръмко заглавие, че нали трябва краварските поклонници да се надъхат че тяхните идоли правят нещо! Иначе ще ги загубят като читатели, а сайта освен че пуска по 1-2 статии на ден за страшните руски оръжия, стана и червен и се оплакват че дори не бил приятен за гледане.
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Дааа 4 000 военни. Сериозно струпване на военна сила.

    Границата на Русия е дълга 58 000 километра. Това прави по цял един военен на всеки 14 километра. Сериозна работа. Концентрацията е безпрецедентна. Киро, деса , оня, кастрата и диди да се смилят.
  • 6 Татяна

    0 0 Отговор
    Не съм сигурна, че с Русия е свършено. Историята показва обратното. Лошото е, че си мерят пушките над нашите глави. Трябва да сме абсолютно неутрални и да не допускаме никакви военни на наша територия. Наистина да сме Швейцария на Балканите.

    Коментиран от #7, #14, #15, #28

  • 7 finit

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Татяна":

    късно Ненчев вече подписа с НАТО
  • 8 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ЩЕ ИМ ПРЪДНЕТЕ НА Х.. НА РУСНАЦИТЕ С ТЕХНАТА 2 000000 . РЕДОВНА АРМИЯ НЯМА ДА СПЪТ ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ.СМЕШКОВЦИ НЕ СИ ТЪРСЕТЕ БЕЛЯТА ЩЕ ХАПНЕТЕ ДЪРВОТО.
  • 9 хасан

    0 0 Отговор
    Русия,китай,индия ,иран ,азиатските и мюсюлманските държави срещу Запада..на мен ми е интересно откъде запада ще намери войска!!!! то с наемници до никъде ще я докарат...трябва Турция да стане арбитьр ,балан!ьор между Запада и Изтока

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "хасан":

    Хасане бре, ми тя самата турция е пред разпад. За къв балансьор я гласиш. Не ти ли е ясно че след Сирия тя е на ред за демократизиране от хамитата. А май че и я подкараха паралелно. Първи опит с набутване на фитили срещу Русия и после с опит за разделяне на две чрез преврат. Да не се надяваш опитите да спрат.
  • 11 иии

    0 0 Отговор
    вече не издържам на такива простотии , или нато са идиоти или имат такъв пиар , което много зле за тях...смешнотъпчовци
  • 12 Аинщаин

    0 0 Отговор
    Е ,западният свят няма нужда от толкоз пияници . Просто всичко е автоматизирано , компютъра върши всичко .
  • 13 Цяло НАТО свири за Тръмп

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    "Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че „така ще се демонстрират трансатлантическите връзки. Според него това ще е и сигнал към кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, който обвинява Европа, че не е достатъчно дейна в акциите на НАТО."

    Хахахахаха момчетаа - това се прави ЗАРАДИ ТРЪМП! ))))
    Гледаме "Шоуто за Тръмп" - Добре, че е Тръмп та да си оправдаят разходите по местенето и командироването на войска и техника! Не е виновен Путин, а Тръмп! Ох тея ме развеселиха...
  • 14 Панко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Татяна":

    Не може да си неутрален...! Или си на едната страна или на другата, било пряко с дела или бездействие! Тия, които са неутрални им е все тая какво става. Такива не заслужават доброто, защото с толерантността си към престъпността стават нейни съучастници! Например нашите военни, полицаи, магистрати, търпейки престъпленията на политици и редица сред тях, стават нейни съучастници. Затова няма българи, няма България, няма живот за нас тука. Ти си от тоя тип. на мен не ми е все тая. Аз не харесвам това, което става, но не съм на власт за да го спра. За съжаление тия на власт са съучастници и преки изпълнители в престъпленията. Било пряко със закони наредби било със затваряне на очите като щрауси или за пари. Не може да си неутрален. Неутрален може да бъде само някой йога заспал на черджето си или бебетата.... В момента в който се сблъскаш с проблема ти вече трябва да имаш позиция! Или на едната или на другата!
  • 15 Панко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Татяна":

    Швейцария не е била неутрална през Втората световна война. Тя неофициално бе на страната на Райха дори с това, че не се включи в борбата срешу имперският райх... Или си за нещо или против това било пряко или с бездействие. Щом търпим нашите политици да ни мачкат, ние сме съгласни с това. Но една птица пролет не прави... И аз вече не виждам много хорас с характер тук. повечето са си овчици стадо. Затова и тия си продължават с геноцида ни лапайки пари за това. И то много пари....
  • 16 Баце

    0 0 Отговор
    4000 военен контингент, минимум по два памперса на човек на ден прави 8000 памперса това умножено по 365 дни по 0,50 цента бройката - ехааа, мисля да завъртя бизнес с памперси и психологични консултации в тези страни членки. :-)
  • 17 Трол

    0 0 Отговор
    Деса пита кога е този гей парад по границата на Русия? Щяла да участва.
  • 18 Картър

    0 0 Отговор
    Нато правят пореден опит да настъпят мотиката...
    Четох някъде, че преди време Марс е била обитавана от хора планета. Разделили са се на два лагера и са се избили взаимно с ядрено оръжие. Една малка част са успели да долетят на Земята и да станат наши предци. Днес, ние техните потомци отново повтаряме същата история вперили погледи в Марс?!?!
    Разбирате ли, гените решават всичко и всеки трябва да осъзнава, че истинската ни природа е зла и ни тегли към гибел и ако покрай нас няма нито един добър човек, който да ни послужи за пример, то нека ние самите да се стремим постоянно да бъдем добри и без пример.)
  • 19 tost

    0 0 Отговор
    Истината е такава,че САщ са номер едно по продажба на оръжие и за да върви тяхната икономика,се активират всевъзможни утрепки и тролове, които всячески се опитват да ни убедят ,че Русия заплашва ЕС и нато, а в действителност е точно обратното.
  • 20 упс

    0 0 Отговор
    Споко уе.... ха ха.... Тука некои са притесниха, зеха кръвно да дигат, хапчетата да си зимат.... ха ха ха..... Никой няма да напада Русия!

    Коментиран от #22

  • 21 Диди

    0 0 Отговор
    Времето ще покаже какво мисли да прави Русия.Естествено е,че НАТО трябва да реагира.А за тези които са иронични към НАТО,вие във кой свят живеете?Искате свободна Европа или дахсе върнем към комунизма.Като чета коментарите на някои от вас,мисля че може би смъркате,,кокс,,за да сте толкова ограничени.Знаем че Америка се меси във европийската политика,знаем че Путин иска да види Европа разпадната.Европа може да бъде силна,това ще стане във близките години.А вие как искате да живеете?Къде искате да живеете?

    Коментиран от #23

  • 22 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "упс":

    НАТО не иска да напада Русия,защото няма "гащи"за това ,а само се ежи като къс маник.

    Коментиран от #24

  • 23 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Диди":

    Димитричке ма, ми ти май съвсем забрави Българският езек ма.

    Рекция или реагиране се извършва в отговор на нечии действия. В случая нато първи разполагат първо уж някакъв си не знам къв щит който обаче можел да изстрелва и ракети томахоук които са основното нопадателно оръжие на нато. Сега открито вече разполагат нападателни оръжия и отново по границата на Русия. За ква реакция плещиш?

    Този който е длъжен да реагира на откровенно агресивните действия на нато е точно Русия. Да не говорим че стана и навик на нато да напада суверенни държави и то без санкции от поне оон. Ако живееш на такова изолирано място на света където до теб не достига обективна информация бих те разбрал, но все пак ползваш интернет.
  • 24 упс

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван Иванов":

    Ванка, не щото нема гащи.... Ами има риск от ядрен конфликт... а при такъв конфликт много бързо ше ти избега клавиатурата .... иначе.... обръча се стяга около Русия. ... това е истината.
  • 25 Диди

    0 0 Отговор
    Ах,моля престани със тези изрази,всеки път пишеш едно и също.Аз съм информирана,и тук такава цензура няма,не ме поучавай.Преди няколко дни ти беше писал,че аз живея на гърба на българите.Попитах те да ми кажеш,,как живея на гърба на българите,,,но ти не отговори.А сега ще отговориш ли?

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    в исрааел ако сте информирани))))
    То верно, че 4 хил киборга от нато с един палав блицкрииг ще късат ушанките до Урал!!!!
    Впрочем как всегда!!!!
    ....на Запад има една хилядолетна традиция, веднаж на 100 години да ходят дружно в Русия, да го ядат отмаа!!!))))
  • 27 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Луда ли си, къв комунизъм те гони и тебе? Мислиш че Путин ще нападне Европа за да установи комунизъм? Кво ядете всичките шизофреници, дето все комунизма ви е в главата? Бай хой ти го е казал, руските дейстия са отговор на американските - всички тия работи с кървавия преврат в Украйна, разполагането на ракети в Европа за да се пазят уж от Ирански ядрени балистични ракети, при положение че Иран няма ядрено оръжие, спъването на енергийните им проекти и всякаквите американски лъжи, прикриващи всъщност тяхната агресия. За кво му е на Путин слаба и нестанилна Европа, че и пълна мюсюлмани? Това твоето не е неинформираност, а фундаментална грешка в начина на мислене.

    И от къде на къде очакваш някой да ти отговори на въпроса, при положение че ти никога не правиш дори опит да отговориш смислено на въпрос към теб? Единствено можеш да дрънкаш от най-повърхностните тролски глупости.
  • 28 асът на асовете

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Татяна":

    КОЙТО ОСТАВА НЕУТРАЛЕН ПОСЛЕ БИВА НАМРАЗЕН ОТ ПОБЕДЕНИЯ И ПРЕЗИРАН ОТ ПОБЕДИТЕЛЯ

    Коментиран от #29

  • 29 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "асът на асовете":

    Абсолютно точно и верно,но ефекта от презрението и намразването е слабичък.Затова всички като един трябва да се вкопчим в догмата "ВИНАГИ С ЕВРОПА,НО НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ"...Тогава вече плисваме в лицето и на двата лагера НАГЛО И ВРЯЩО ЛИЦЕМЕРИЕ,след което спокойно и с чувство за "добре свършена работа" че сме ги вбесили на макс можем да си починем малко , докато чакаме да ни нападнат и от двете страни.
  • 30 Иван

    0 0 Отговор
    НАТО ОРГАНИЗИРА ГЕЙ ПАРАД , ЯКОООО
  • 31 Бойко Борисов

    0 0 Отговор
    Секретен документ
    Строго конфиденциално
    Федерална Информационна Служба
    Отдел за Контрол II/QP
    Само за Министъра
    Заглавие: Таен държавен договор от 21.05.1949 г.
    Тема: Изгубването на Копие № 4
    Уважаеми господин Министър,
    Копие № 4 от тайния държавен договор между военните союзници и преходното правителство на Западна Германия от 21.05.1949 г. окончателно изчезна.
    Този таен държавен договор регламентира преди всичко следното:
    - немските вестници, радио и телевизия се намират във владение на съюзниците до 2099 г.
    - т.нар. Канцлеракт, т.е. писмения документ, който всеки Федерален Канцлер по изискване на союзниците подписва преди полагане на Клетвата
    - златният запас на Федеративната Република се намира във владение на съюзниците.
    В случай, че изгубеното копие на тайния държавен договор попадне в неподходящи ръце, советвам незабавно да се откажете от неговата автентичност.
    С дълбоко уважение,
    Държавен Министър
    Д-р Рикерман"

    От този документ, цитиран от ген. Комоса, научаваме за друг документ, пазен в дълбока тайна - Канцлеракт.
    Какво научаваме от този документ?
    Че Канцлеракт съществува от 21 май 1949 г.
    Че има срок на действие до 2099 г. - 150 години!
    Че е подписан от още неродената ГФР (тя ще се появи три дни по-късно, на 24 май 1949 г.), от една страна, и САЩ, Англия и Франция, от друга, наричани "съюзниците".
    Че СССР не е подписвал Канцлеракт.
    Че всеки новоизбран канцлер, още преди полагането на клетва, е задължен да подписва Канцлер
  • 32 Бай хой

    0 0 Отговор
    До драгата димитричка с голямата птичка.
    Дими, ще ти отговоря на елементарния въпрос защото виждам че си нямала възможност нито да се образоваш, нито да получиш сносно възпитание и морал.
    Живееш добре, според твоите разбирания де, на гърба на Българите защото:
    1. Си получила макар не съвсем усвоено образование заплатено от Българският народ.
    2. Най вероятно тези които са те изпратили там където си сега смучат като кърлежи кръвчицата на същия този народ.
    3. Най вероятно си на служба или заплата която се изплаща в Европа но парите излизат от джоба на бедния Българин.
  • 33 Диди

    0 0 Отговор
    Не е така.Доста фантазираш.