Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 15:31, обновена 26 Октомври, 2016 15:49 1 626 3

"Джунглата" отново пламна преди окончателно да бъде затворена

  • джунглата-
  • кале-
  • пламна-
  • пожар-
  • франция-
  • бежанци-
  • мигранти

В лагера не е останал нито един бежанец

"Джунглата" отново пламна преди окончателно да бъде затворена - 1
Снимки АП/БТА

Разчистването на "Джунглата" приключи. В импровизирания бежански лагер, който през последните две години бе дом на десетки хиляди хора, не е останал нито един мигрант или бежанец, съобщиха властите във френския пристанищен град Кале.

Лагерът, който се превърна в един от най-ярките символи на тежката бежанска криза в Европа, вече е минало.

През изминалата нощ обаче, лагерът отново бе обхванат в пламъци, съобщи АП. До сутринта пожарникарите успяха да потушат няколко десетки пожари, подпалени от мигрантите. Но след напускането и на последния обитател, в опустошения лагер все още горят постройки, които огнеборците гасят.

Префектът на департамент Па дьо Кале Фабиан Букио заяви във вторник вечерта, че мигрантите "имат традиция" да изгарят своите временни убежища, преди да ги напуснат.

Главната "улица" в лагера изгоря през нощта, като пламъците оставиха след себе си обгорените скелети на постройки от двете ѝ страни.

Бързата реакция на противопожарните екипи не позволи на огнената стихия да отнеме човешки живот. Докато те се бореха с огъня, около 100 имигранти са били евакуирани към транзитната зона, обособена на входа на лагера.

"Джунглата" отново пламна преди окончателно да бъде затворена

Стив Барбе, говорител на кметството в област Па дьо Кале, заяви в сряда, че един мигрант е бил откаран в болницата в Кале с леки наранявания.

През първите два дни от операцията по прочистване и затваряне на бежанския лагер, който до началото на тази седмица около 8000 мигранти наричаха свой дом, френските власти са успели да транспортират по-голямата част от обитателите му до приемни центрове из цяла Франция.

"Джунглата" отново пламна преди окончателно да бъде затворена


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зиро

    0 0 Отговор
    Тия не са в ред ве? Да изгаряли впеменните си убежища? Че той ако преспи в хотел ще запали хотела на излизане ве? ЮИзкарайте ги не само от континента, ами и от планетата! Това не са хора ве! Това е някакъв зверилник, може ли нормален човек да пали като тръгне? Ей Соросоиди махайте от континента ни тия вандали!
  • 2 Културни особености

    0 0 Отговор
    ,,Префектът на департамент Па дьо Кале Фабиан Букио заяви във вторник вечерта, че мигрантите "имат традиция" да изгарят своите временни убежища, преди да ги напуснат."
  • 3 Вирус

    0 0 Отговор
    Браво! Ето това са жадуваните нови гражданин на ЕС, младата надежда на трудовия пазар и пенсионното осигуряване !
Новини по държави: