Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 11:02 3 040 24

Ердоган няма да пречи на бежанците да тръгнат към Европа

  • турция-
  • бежанци-
  • ес-
  • ердоган-
  • мехмет акарджа

Анкара иска безвизов режим за своите граждани

Ердоган няма да пречи на бежанците да тръгнат към Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган нямал да пречи на бежанците да тръгнат към Европа. Това заяви съветникът на турския премиер Бинали Йълдъръм Мехмет Акарджа в интервю за сръбския вестник „Блиц“.

Той добави, че Анкара е изпълнила своята част от сделката за мигрантите, но от отсрещната страна не е получила либерализиране на визовия режим за турските граждани.

Мехмет Акарджа каза още, че турското правителство е изпратило официално искане до сръбските си колеги да затворят всички училища на проповедника Фетхуллах Гюлен в страната.

Живеещият в Пенсилвания проповедник бе посочен от Турция за организатор на опита за военен пуч, потушен в ранните часове на 16 юли.

Кризата с бежанците, междувременно, е най-голямата в Европа от края на Втората световна война. Брюксел отказва да махне визите за турски граждани, тъй като Анкара не е изпълнила всички поставени критерии от европейските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Ердогрух си лае, ако пусне стадата скакалци към Европа, в Европа ще стане революция, а Турция ще бъде намразена и бизнеса им още повече ще се срине! Да не говорим за политическите последици и за спирането на кранчето с парите!
  • 2 ЖЛО

    1 0 Отговор
    няма да им пречи , даже ще ги превозва !
  • 3 Трол

    0 0 Отговор
    Нема на се косите, Ненчев каза, че е готов! Ама с вазелина ли или с нещо друго не разбрах.
  • 4 хасан насран

    1 0 Отговор
    Такива сме ние турчулята! Сред арабите и мюсюлнманите от всички народности има почтени хора, ама турчин да ти каже добър ден, трябва да гледаш къде е слънцето. И кирето е абсолютно прав: ако европа му резне достъпа до пазара, ердоган лично ще кара влаковете, дето ще извозват джангали обратно към турция и по родните им места.
  • 5 иии

    1 0 Отговор
    Сегашните управляващите готови да приемат всеки изпаднал в беда ,само да не са българи , за тях Европа пари не дава ,те са втора ръка ...Виж циганите да , там бейби бум вече 25години срина държавата ,но това е целта - да изтриеш една 1300г. държава.

    Коментиран от #8

  • 6 турция да умре

    1 0 Отговор
    Ако този резак пусне тия изчадия в Европа, чак тогава си купувам пушка и де що видя черно и брадато се гърми на месо!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "турция да умре":

    Едно минно поле по цялата Българо Турска граница и драги пуска тоя шизофреник
  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "иии":

    Не, на нашите управляващи им е ясно че заради простотията, алчността и толерастията на болните мозъци, управляващи в Европа, най-лесно ще получат пари за да хрантутят всякаква сган. И колкото повече сган има у нас, толкова повече пари за получаване и съответно за крадене ще имат.
  • 9 сараец

    1 0 Отговор
    Кой плаши тоя ФЕС? На турски не знае ли как е НЯМА БЕЗ ВИЗИ. Коя Европа ще го пусне без визи, цялата ислямска държава ще изкара турски паспорти и шета из Европа.

    Коментиран от #10

  • 10 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "сараец":

    Визисиз йок-Vizisiz yok! Който е учил турски знае! Да му мислите вие дето не знаете, че като станем турски вилает що ще чините?

    Коментиран от #14

  • 11 Картър

    1 0 Отговор
    Мигрантите не са най- страшното...
    Знаете ли, че в Турция тече въоръжаване на ердоганистите, раздават им тихомълком пушки и патрони на символични цени. Този горски дявол, пардон еврейн Тайип, всеки момент може да започне гражданска война и да напълни Гърция и България не с 3 милиона мигранти, а с 33 милиона турци ислямисти "БЕЖАНЦИ ОТ ВОЙНАТА". Сами разбирате какво може ще стане и при това съвсем "законно" и с дейното съучастие на ООН.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Картър":

    Не е важно какво може да стане, а какво да мислим за ставащото. Според деса-стоян и другите тролове, щом международната обност реши че е добре, значи е добре за нас. Бежанците били проблем на всички политици в Европа, така че не са наш проблем. И е по важно какво ни казват другите, а не какво мислим ние.
  • 13 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Картър":

    Плюс това ако за 1000 джангала получаваме 160 милиона евро, за 3 милиона джангала ще получимтомкова много пари, че след като се накрадат политиците, може и нещо за нас да остане, да намажем и ние нещо. Абсолютна далавера, нали така Стоенчо?!
  • 14 инструментариум

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Д'Мин":

    Това което знаем, няма превод на вашия език. А историята е показала това място не е хапка за всеки желаещ. Между другото е хубаво да понаучите кюрдски.

    Коментиран от #23

  • 15 Диди

    1 0 Отговор
    Българската граница,както и гръцката ще се пазят,Европа много добре знае,че ако не се пазят,много араби и турци ще нахлуят във Европа.Европа ще пази границите,друг избор нямат.Всички знаем че хората на запад недоволстват от това и знаят,че благодарение на държавите от Източна Европа които не пускат бежанците,затова идват все по малко във Европа.

    Коментиран от #19

  • 16 Диди

    1 0 Отговор
    Турция е зависима от Европа.С кого иска да прави сделки,със близкия Изток ли?Той става доста неудобен за общността.Да го засилят при неговите,,мюсюлмански братя,,това което направи Ал Сиси със тях,,осъди ги на смърт,,.

    Коментиран от #17

  • 17 Д'Мин

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    В голяма грешка си! Но, какво да очаква човек от една домакиня!
  • 18 Любопитно

    1 0 Отговор
    Защо Путин се връзва на акъла на Ердоган? При положение че Реджеп му свали самолета, дава оръжие на опозицията в Сирия и ред други исторически анти Руски изпълнения. Или е много глупав и наивен да вярва, че може да сътвори нещо добро съвместно с Турция. Или наистина го е закъсал здравата.
  • 19 серозно

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Странно тогава що ги кани безконтролно да преминават границитена България и Гърция, че и ги разселва зорлем из целия ЕС.
  • 20 t34

    0 1 Отговор
    puskaygi koy det iska tam da hodi nikoy ne vinoven
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Балкански

    0 0 Отговор
    Вижте , турция е отдавна в европа. Още през 1963 г. Европа вкара милиони турски гастербайтери . Ся знаете ли колко милиона са в цяла европа барабар с наште турци ? Около 25 .Анадънму! Изглежда сте доста млади и не знаете доста неща .
  • 23 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "инструментариум":

    Не разбирам какво искаш на кажеш, родния ми език е българския. Защо трябва да уча кюрдски?
  • 24 Сергей

    0 0 Отговор
    Рязания прострак скоро ще му пръснат манерката .
Новини по държави: