Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 15:13 1 953 7

Турският мерник се насочва към Ракка

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ракка-
  • мосул

Реджеп Ердоган обяви планове за освобождението на Ракка и Манбидж

Турските сили за сигурност ще се насочат към района на Ракка, след като приключат със своята операция в североизточните части на Алепо. Това бе заявено от турския президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Al Masdar News”.

“Ние ще освободим Манбидж и Ракка, след като приключим с настоящите си операции“, заяви Ердоган след разговор с президента на САЩ Барак Обама.

Ракка се счита за седалището на групировката Ислямска държава. Евентуална офанзива на турската армия на изток от региона на Ал Баб, би представлявала сериозна заплаха за кюрдската група „Партия на демократичните сили“.

Според Ердоган иракският регион на Синджар ще стане новата база на Кюрдската работническа партия ПКК. В момента оглавяваната от САЩ коалиция планира офанзива към Ракка. Тя трябва да е паралелна с тази срещу Мосул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бре бре

    0 0 Отговор
    Вчерашните помагачи на ИДИЛ сега да не се скарат кой първи да освободи този или онзи град от ИДИЛ!
  • 2 ****

    0 0 Отговор
    До Алепо няма турски войски. И Ракка ще я гледат през крив макарон щото ядящия деца Путин няма да им разреши.

    Коментиран от #4

  • 3 Бош лаф

    0 0 Отговор
    Па живиом увидим
  • 4 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "****":

    я провери дали няма турски воиски до алепо.може да провериш руските сми ,до къде са стигнали турците .25 км от алепо близо ли е до алепо,а?може да ми отговориш през някои от другите ти никове или пак да ми направиш синтаксис на тва дето съм писал :)!нямало турци около алепо смях!

    Коментиран от #5

  • 5 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Смях, смях! К'во викаш на 25км. от Алепо а? Турски войски има в гр. Дабик, който е в провинция Алепо и се намира на 20 км. от границата на Турция. Смях, смях! А тега виж какво е разстоянието между гр.Алепо и гр.Дабик. И ако не е 25 км. к'во пра'им? Смях, смях!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    давам ти руско инфо къде са турските воиски и мериш с руските разстояния.отвори видеото на 32 та секунда и мери.после може да ми обясниш на колко километра са турците от алепо.само да ти кажа тази карта е малко старичка при новите руски карти турците са още по-близо:)!та пак се видя колко си компетентен.иначе признавам синтаксиса го знаеш много добре.
    надявам се вече да не ти е толкова смешно или по скоро може да се надсмиваш на себе си!
  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    ето го и видото.прятно гледане :)
    https://www.youtube.com/watch?v=-R7U6FhLix8
Новини по държави: