27 Октомври, 2016 17:45 3 497 24

И Малта отряза Русия

  • малта-
  • кораби-
  • русия-
  • войни кораби-
  • адмирал кознецов

Руската флотилия няма да презарежда на малтийския бряг

Руските кораби, които са се отправили към бреговете на Сирия, няма да презареди с гориво в Малта, съобщи Times of Malta.

Външният министър на странта Джордж Вела отхвърли появилата се по-рано днес информация, че флотилията може да презареди с гориво и провизии в Малта.

През вчерашния ден Испания стана обект на сериозни противоречия, след като се появи възможност корабите да заредят в крайбрежния град Сеута. Впоследствие тази възможност пропадна.

Вела нито отрече, нито потвърди, дали Русия е отправила официално искане към неговата страна.

По-рано международната гражданска организация Avaaz обяви в интернет, че руските военни кораби и подводници, плаващи към Сирия са имали намерение да се обърнат към Малта за зареждане с гориво.

"Avaaz Испания успя да спре тази смъртоносна флотилия да презареди в страната. Нека спешно се обърнем към малтийското правителство с апел, да не бъдат съучастници във военните престъпления на Русия и да поискаме от него да забрани на армадата да акостира" се казва в изявлението.

В своята петиция, изпратена до малтийското правителство, Avaaz пише, че военните кораби носят самолети и оръжия, които могат да бъдат използвани, за взривяване на сирийски болници и училища.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди вчера, че руската бойна група би могла да бъде използвана за атаки срещу цивилни в обсадения сирийски град Алепо и за подпомагане на руските въздушни удари.

Бойната група, водена от самолетоносача "Адмирал Кузнецов" и бойния крайцер "Петър Велики", миналата седмица отплава от руската база в Северно море и вече навлезе във водите на Средиземно море.

 

По темата роботи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 матрьош

    0 1 Отговор
    Руснаците разбират какво им се казва едва когато получат ритник!

    Русия е в световна изолация и това са едни нормални мерки които вземаме ние европейците спрямо тях!!!
  • 2 сноу

    1 0 Отговор
    Отрепки долни ,сега се видя кой дундурка мьослемските боклуци..ФАЩ е гад от която се гнуси вече целия свят

    Коментиран от #3

  • 3 ГЛОДОМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "сноу":

    Пропуснал си малката подробност че САЩ се намира през атлантика от другата страна! Тук е Европа /обединена/.


    А, би ли пояснил каква е разликата м/у "Отрепки долни " и отрепки горни?

    Коментиран от #7

  • 4 КАРОТО

    1 0 Отговор
    Защо вярвате на измислици?Руснаците сигурно са тръгнали с празни резервоари или туби пълни с гориво.Русия никога не се е молила и никога няма да го направи.
  • 5 инфо за балъци

    1 0 Отговор
    Току що министър прецедателя на Малта-Джожеф Мускат заяви пред италянската телевизия Рай Уно ,че Русия не се е обръщала към тях с молба за презареждане на флота им.....Май нещо си играем на дезинформации-???
  • 6 кроко

    1 0 Отговор
    Малее, смъртоносната флотилия носела самолети и оръжия, които могат да бъдат ползвани за взривяване на болници и училища в Сирия! Ми то останаха ли невзривени, бе кравари? Ако някой си направи труда да преброи обвиненията и ги сравни с броя на болниците и училищата, да не се окаже че обвиненията са повече?

    Коментиран от #11

  • 7 къде ти е главата

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЛОДОМОР":

    Какво като се намира от другата страна на Атлантика? И Иран им се пада на тях от другата страна на Атлантика и на Тихия океан, и нямат ядрено оръжие, ама това не пречи на краварите да се оправдават че се пазят от ирански ядрени ракети, като си слагат ПРО в Европа!

    П.п. ти от много глад и мор ли си загубил разсъдъка?

    Коментиран от #8

  • 8 ГЛОДОМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "къде ти е главата":

    На територия на съюзник си слагат ПВО ! Каде съзря проблема !

    Руснаците защо не слагат ПВО та на територии на съюзници?

    Коментиран от #13, #16

  • 9 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Не разбрах само, руснаците поискали ли са разрешение от Малта или не. Защото ако не са искали а Малта проявява някаква самоинициатива, къде е приблема? Със същия ефект и Непал може да откаже пристан на руснаците.
  • 10 сНамиПутинИсвета

    1 0 Отговор
    В Пирея ще са добре дошли, умрели са за Малтийските е.алници.
  • 11 antimediator

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Сульо, да не би дядо ти , и баба ти да са били крававари и сега избиваш комплекси?
    Или са пасли овце и кози?
  • 12 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Русия взривявала болници и училища!!!!???
    Сирийските бежанци са от 4 години, през цялото това време САЩ водят война срещу законното правителство на Асад !!!
    Но ето че дошли руснаците и нападнали болници и училища!!!!
    Руската флота се движи с вспомогателни кораби, което е казано изначално и е напълно автономна!!! Т.е. няма нужда да акостира където и да било!!!!!
    Евтини тролски пропагенди
    ТцТцТцТц
  • 13 Различен

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛОДОМОР":

    Не се кахъри!
    Русия каза, че размразява базите си в Куба и Виетнам. Та догодина, същият този флот ще го гледаме натоварен с ракети, да плува към Куба.
    Е тогава ще има голям вой навсякъде. Ама да си го знаете от сега. Те имат право да ги разполагат, в територия на съюзниците си, както тука го твърдите вие!
  • 14 Тошибиян

    1 0 Отговор
    Хахаха нарочно минават и искат да зареждат и гледат реакцията на държавите псета за да преценят после дали да са унищожени или не хахаххаха няколко ракетни залпа по малта и престава да съществува за туризъм да не говорим просто малта е вече история като население и територия хахах
  • 15 Информиран

    0 1 Отговор
    Вие не знаете ли, че белгийски самолети са пуснали бомбите в Алепо. Руските летци по това време са играли казачок.
    Руснаците са майстори на манипулацията, и виждам тяхната дълга ръка в България

    Коментиран от #17

  • 16 къде ти е главата

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГЛОДОМОР":

    Проблема е в лъжата, която използват за да оправдаят разполагането на ракетната си система, която реално е нападателна, щото целта на тея ракети е да спрат ответен удар.

    Сега ти ми кажи какъв е проблема руснаците да си разполагат тяхното оръжие на тяхна си територия или на територия на съюзници? Какъв им е проблема с руската война срещу джихадистите в Сирия, която им е съюзник? Какъв е проблема с територията им около Калининград? А с руските газопроводи, за които руснаците си плащат строителството, а не да те карат ти да им даваш пари и т.н? Има ли нещо, което едните да не правят, а други да правят? Аз мисля че не, обаче американците обичат да реват като невротична проститука, когато нещо не им отърва, а руснаците си действат кротко.
  • 17 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Информиран":

    Не си информиран, а по-скоро се опитваш да ни заблудиш, ама не сме тъпи краварски тролове та да се вържем - белгийците пуснаха бомбите над правителствените позиции, уж погрешка, тролче!
  • 18 Carfen

    1 0 Отговор
    От близо 5 години в Сирия се води война. По-голямата част от населението е напуснало страната. Сирийската армия се бори да завземе територии, които отдавна са под контрола на ИДИЛ, на бунтовници- умерени и недоумерени и други брадати интелектуалци. С две думи - от години кипи интелектуален труд по тези места. И сега се оказва, че в голямото междучасие, докато децата закусват палачинки от яйцата на щастливи кокошки, идват лошите руснаци и пускат няколко бомби точно в елитната гимназия на Алепо. Ама те руснаците щото по природа са си лоши, твърде бързо свършват бомбите. Необходимо е спешно да се доставят още БОМБИ ЗА УЧИЛИЩАТА. Изпратени са други лоши руснаци, които дават мръсна газ с ремапнатия "Адмирал Кузнецов"(видно от предишни статии) и вдигат пушека около цяла Европа. В резултат на димната завеса Континента все още е отделен от Великобритания. От бързане брикетите на лошите руснаци привършват и едва по инерция стигат до Кипър. Браво на храбрите кипърци. Сега вече учебните занимания в Алепо могат да продължат. Дето се вика- хепи енд, по холивудски :)

    Коментиран от #22

  • 19 Carfen

    0 0 Отговор
    Опс, объркал съм Малта с Кипър. Ама така е, като пиша, докато си броя рублите :)))
  • 20 Къде е НАТО

    0 0 Отговор
    Защо НАТО седи и гледа като куче пред месарски магазин? Защото туй дето го развяват над главите си като каубои е "МЕКУШАВ" пикалник! Никой не се усмелява да застане насреща на Русия, която всички знаят че тя е в разруха. Тогава срещу кого може да се изправи говНАТО?
  • 21 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Мале къв е този пушек? Опушеха като сьомга Средиземноморието,бе! Сигурно кимура им е от Бобов дол.
  • 22 асът на асовете

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Carfen":

    +1
    Искам да видя как мръсните фашисти от САЩ се влачат по корем и молят за милост, хленчат и се извиняват, скоро целият свят ще го види това, а последните им няколко президенти съдени за престъпления срещу човечеството и обесени на алеята пред белия дом, върху който се развява руското знаме

    Коментиран от #23

  • 23 фасът на асовете

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "асът на асовете":

    Ех ,мечти мечти.....на болен мозък!!!

    Коментиран от #24

  • 24 Трол

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "фасът на асовете":

    Ми спри да мечтаеш тогава.