Last news in Fakti

28 Октомври, 2016 09:38 1 707 0

Сноудън Vol. 2: Директно от хакерската армия на АНС

  • едуард сноудън-
  • хакерска армия-
  • сащ

Нова мащабна кражба на данни от разузнаването на САЩ

Федерален служител в САЩ, който по-рано през годината беше обвинен в шпионаж, е откраднал данни, включващи самоличността на американски разузнавачи, техни задачи в чужбина и съдебни документи, съобщи Intelnews.org.

През август Харолд Томас Мартин беше арестуван за кражбата на федерална собственост и преместване на класифицирани материали. Той е служил като офицер във военноморския флот, след което получава секретно назначение и се специализира в киберсигурността.

Мартин е работил за един от най-големите федерални изпълнители в САЩ. Според някои доклади той е бил част от елитна група към Националната агенция за сигурност (АНС), която представлявала елитен хакерски отряд за кражба на данни.

Той е откраднал информация, еквивалентна на 500 млн. страници. По-рано съдът отсъди, че той може да избяга, ако бъде пуснат под гаранция.

Мартин е взел документи с имената на служители, които в момента са под прикритие в чужбина. Според съда това може да представлява опасност за националната сигурност на САЩ.

Обвиняемият е твърдял пред ФБР, че той не е споделял информацията с никого. Според адвокатите му Мартин е страдал от психически заболявания. Очаква се съдът да излезе с присъда по-късно през тази година.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА